Bir çok kamu kurumu veya kamu kuruluşu bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere ilan yayımladılar. yayımlanmış olan ilanlara göre farklı pozisyonlarda ve niteliklerde binlerce kişilik kadro ile alım yapılacak. Buna göre ilanlar Devlet personel Başkanlığı, Türkiye İş Kurumu veya Resmi Gazete'de yayımlanmış olup bir çoğu için başvurular başladı. İşin Olsa ekibi olarak sizlere ilgili ilanlar hakkında bilgileri paylaşıyoruz. Haberimizin devamını inceleyerek Şubat ayı ilanlarından haberdar olabilirsiniz.

Ocak ayının bitmesi ile Şubat ayı memur alımı, İşçi alımı ve Personel alımı ilalarına gözler çevrildi. Bu kapsamda farklı Bakanlıklar, Başkanlıklar, Müdürlükler ve diğer kamu kurumları tarafından ilanlar yayımlandı ve başvuruları Şubat ayı içerisinde ve hatta bazılarının başvuruları Mart ayı içerisinde tamamlanacak. Yayımlanmış olan başvuru kılavuzlarına göre adaylara, genel Bilgileri Başvuru Şartları, Başvuru yolları, Başvuru sırasında istenen belgeler, Sonuçlar, Sonuçlara itiraz, Değerlendirme şeklinde ara başlıklar ile bilgiler verilmektedir.

Adayların dikkat etmesi hususlardan birisi olan başvuru şartlarıdır. Başvuru şartlarına uygun olmayan adaylar gözlemlenerek başvuruları iptal edilecektir. Başvuru şartlarının tamamını taşıyan adaylar bir sonraki işlem olan başvuru tarihlerini göz önüne alarak başvurularını belirtilen tarihler arasında gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Sonrasında ise adaylar başvuru sonuçları doğrultusunda eğer kurum sınav yapacak sa sınava katılarak başarılı olanlar kadroya alınacaktır.

Söz konusu Giriş sınavları yazılı ve / veya sözlü olarak yapılmaktadır. Sınava katılacak adaylar Kamu Personeli Seçme Sınavı puan durumu ele alınarak yapılmakta ve KPSS puanı en yüksek olan adaydan başlanmak sureti ile en düşük olana kadar sıralanarak çıkan sonuca göre kadro sayısının kat sayısı kadar aday sınava çağırılmaktadır.

KİMLER ŞUBAT AYI ALIM İLANLARINA BAŞVURU YAPABİLİR?

Şubat ayı memur, işçi ve kamu personeli alım ilan ilanlarına başvuru yapacak adaylardan bazı genel ve özel nitelikler aranmakta ve tüm nitelikleri taşıyan adaylar başvuru yapabilmektedir. Buna göre, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar doğrultusunda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Daha önce görev yapılan kamu Kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası bulunmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak gibi nitelikler aranır.

Özel olarak ise, alım yapılacak kadroya göre belirtilen eğitim seviyesinde en az lise mezunu, Ön lisans mezunu veya lisans mezunu olmak, 2017 veya 2018 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden en az, 55, 60, 65 veya 70 puan almış olmak, alım yapılacak pozisyona göre belirtilen yaş aralığında olmak ( Zabıta memurları için 30 ve memur alımları için 35 yaşından büyük olmamak ) gibi nitelikler aranacaktır.

KPSS şartı Olmadan Personel Alımları:

Bir çok kurum her ne kadar adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı arasa da bazı kurumlar KPSS şartı olmadan personel alımı yapmaktadır. Buna göre TCDD, TÜBİTAK ve bazı belediyeler adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aramaksızın alım yapıyorlar.

BAŞVURULAR NASIL VE NE ZAMAN YAPILIR?

Şubat ayı memur personel alımlarına başvuru yapacak adaylar başvurularını kurumların belirttiği tarih aralığında gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvurular kurumun kılavuzda belirttiği gibi, elektronik, Şahsen veya posta yolu ile yapılır. Söz konusu ilanlara ulaşmak isteyen adaylar İşin Olsa ekibi tarafından hazırlana tabloyu inceleyerek ilgili ilanlara ulaşabilir ve anında başvuru yapabilirler. Sizler için hazırladığımız tabloda, alım yapacak kuruma, Başvuru tarihlerine, İlanların detaylarına, KPSS şartı olup olmadığına, toplam alım sayısına ulaşarak ilanlara başvuru yapabilirler.

İLANLARDAN HABERDAR OLMA:

Şubat ayı lanları her ne kadar yayımlanmış olsa da henüz hepsin yayımlandı. Şubat ayı içerisinde daha binlerce kişilik kadro ile ilan yayımlanması bekleniyor. Buna göre İlanlar yayımladığında anında haberdar olabilmek için İşin Olsa Mobil uygulamasını telefonunuza indirerek yayımlanacak ilanl

ardan anında haberdar olabilir ve ilanların başvuru sürelerini kaçırmadan başvuru yapabilirsiniz. Veya www.isinolsa.com ekibi tarafından yönetilen ve güncel olarak adaylara yönelik paylaşımlar yapılan Sosyal medya grubumuza katılabilir veya İnstagram hesabımızı takip ederek güncel ilanları her zaman profilinizde bulabilirsiniz

İnstagram Hesabımız İçin Buraya Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

Alım Yapacak
Kurum veya
Kuruluş ve
Pozisyon

KPSS Şartı

Alınacak Personel Sayısı

Son Başvuru Tarihi

Detaylar

SSB

KPSS 65

34

15/03/19

TIKLAYIN

Dışişleri Bakanlığı

(www.isinolsa.com)

Yok

5

28/03/19

TIKLAYIN

TCDD

Yok

356

15/04/19

TIKLAYIN

Kulp Belediyesi

Var

1

04/03/19

TIKLAYIN

Kulp Belediyesi

Var

1

04/03/19

TIKLAYIN

Adalet Bakanlığı

Yok

400

08/03/19

TIKLAYIN

Merkez Bankası

Var

65

22/04/19

TIKLAYIN

TEDAŞ

Var

10

15/03/19

TIKLAYIN

Vakıflar Genel Müdürlüğü

Yok

2

08/03/19

TIKLAYIN

TÜBİTAK

-

76

14/03/19

TIKLAYIN

Evreşe Belediyesi

KPSS 55

3

08/03/19

TIKLAYIN

MSB

Yok

13000

01/04/19

TIKLAYIN

Diyarbakır Belediyesi

KPSS 60

387

06/03/19

TIKLAYIN

MEB

Var

13

22/03/19

TIKLAYIN

EPDK

Var

24

04/03/19

TIKLAYIN

Kamu Gözetimi Kurumu

Var

15

11/03/19

TIKLAYIN

Senir Belediyesi

KPSS 60

3

08/03/19

TIKLAYIN

Gaziantep Üniversitesi

Yok

1

10/03/19

TIKLAYIN

Sagil Güvenlik Komutanlığı

KPSS 60

300

13/03/19

TIKLAYIN

Jandarma Genel Komutanlığı

KPSS 60

3375

13/03/19

TIKLAYIN

Tarım Kredi Kooperatifleri

KPSS 60

98

08/03/19

TIKLAYIN

Yüzüncü Yıl Üniversitesi

Var

51

12/03/19

TIKLAYIN

Vakıfbank

Yok

-

15/03/19

TIKLAYIN

Bozok Üniversitesi

Var

40

15/03/19

TIKLAYIN

Kocaköy Belediyesi

KPSS 60

1

11/03/19

TIKLAYIN

Dışişleri Bakanlığı

Yok

1

08/03/19

TIKLAYIN

TOPLAM

TIKLAYIN

ŞUBAT AYI, İŞÇİ, KAMU PERSONELİ VE MEMUR ALIM İLANLARI!

ÖZEL HABER / İŞİN OLSA