Dışişleri Bakanlığı bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere personel alımı yapacağını açıkladı. Yayımlanan duyuruya göre Dışişleri Bakanlığı yapacağı Hukuk Müşavirliği Giriş sınavı ile bünyesine 5 kişilik boş kadro ile Hukuk Müşaviri alımı yapacak. İlgili giriş sınavı yazılı ve sözlü olarak iki aşamadan gerçekleştirilecek olup sınavın yazılı aşaması 13 Nisan 2019 ile 14 Nisan 2019 tarihleri arasında Ankara'da yapılacaktır.

SINAVA KATILMA ŞARTLARI NEDİR?

Dışişleri Bakanlığı Hukuk Müşaivirliği giriş sınavına başvuru yapacak adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki genel şartları taşımak, Yurtiçin üniversiteleri veya YÖK onaylı yurtdışı yükseköğretim kurumlarının Hukuk fakültelerinden mezun olmuş olmak, son 3 yıl içerisinde ÖSYM tarafından yapılmış olan Yabancı Dil Sınavından Almanca, Fransızca veya İngilizce dillerinden en az 80 puan almış olmak ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR:

Hukuk Müşavirliği sınavına başvuru yapacak adaylar başvurularına 12 Mart 2019 tarihi itibari ile başlayabilir ve en geç 28 Mart 2019 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, Bakanlığın https://sinav.mfa.gov.tr/ adresli internet sitesi üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır. İlgili ilan hakkında daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki ilanın tam metni bağlantısını kullanabilirsiniz.

İlanın Tam Metni