Devlet Personel Başkanlığı tarafından 20 Şubat 2019 tarihli yapılan duyuruya göre Milli Savunma Bakanlığına bağlı olan Kara Kuvvetleri Komutanlığı 2019 yılı için sözleşmeli er başvuru kılavuzu yayımladı. Bu bağlamda DPB tarafından yapılan duyuruya göre toplamda 13 bin sözleşmeli er alımı yapılacak.Adaylardan en az ilköğretim mezunu olmak gibi şartlar aranacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Milli Savunma Bakanlığı kara Kuvvetleri Komutanlığı toplamda 13 kişilik Askeri Personel alımı ilanı için adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, En az ilköğretim mezunu olmak veya yurtdışındaki dengi okullardan mezun olmak, Askeri okullardan ve TSK dan her ne sebeple olursa olsun ayrılmamış olmak, Kurumsal hakları kullanmaya yoksun bırakılmamış olmak, Herhangi bir terör örgütü üyesi olmamak, Taksirli suçlar hariç olmak üzere bir suçtan bir ay veya daha fazla hapis cezası ile mahkûm olmamak,TSK, Jandarma ve Sahil güvenlik komutanlığı yönetmeliklerinde belirtilen sağlık şartlarında Sözleşmeli Erbaş ve Erler için belirtilen nitelikleri taşımak, Askerlik hizmetini yapmak iken başvuru yapacak adaylardan Birlik Komutanlıklarında verilecek nitelik belgesine sahip olmak, TSK da daha önce subay, astsubay, uzman jandarma veya uzman erbaş, sözleşmeli erbaş ve er olarak istihdam edilmemiş olmak ve 20 ile 25 yaşları arasında olmak şartları aranacak.

ASKERLİK ŞARTI ARANMIYOR!

Adaylardan askerliğini yapmış olmak şartı aranmıyor. Ancak, Askerliğini erbaş ve er olarak tamamlamış olanlardan alım yapılacak yılın Ocak ayı itibari ile yani 01 ocak 2019 tarihi itibari ile 25 yaşından büyük olmamak, Askerliğine başlamamış veya askerlik hizmetini tamamlamamış olanlardan ise, Düzenlenmiş nüfus kaydına göre 20 yaşından gün almamış ve 25 yaşını bitirmemiş olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

MSB Sözleşmeli er alım ilanına başvuru yapacak adaylar başvurularına başlayabilirler. Başvurular Milli Savunma Bakanlığı resmi başvuru sistemi olan https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden e-devlet ile giriş yaparak Başvuru Programı Kullanma Talimatında (Ek-1) belirtilen esaslar dahilinde çevrimiçi (online) gerçekleştireceklerdir. Başvurular hakkında detaylı bilgi almak, Başvuru kılavuzuna ulaşmak ve Başvuru ekranına ulaşmak isteyen adaylar Buraya Tıklayarak ilgili detaylara ulaşabilirler. Ayrıca Devlet personel başkanlığı tarafından yapılan duyuruya göre adaylar başvurularını en geç 01 Nisan 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir.

ASKERİ İLANLARDAN HABERDAR OLMA:

Yayımlanacak Askeri personel alım ilanlarından her zaman anında haberdar olmak için başvuru sürecini kaçırmamak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirerek ilanlardan anında haberdar olabilirsiniz. Veya sosyal medya hesaplarımızı takip ederek ilgili askeri personel alım ilanlarını her zaman güncel olarak ana sayfanızdan ulaşabilirsiniz.

İnstagram Hesabımız İçin Buraya Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

Twitter Hesabımızı Takip Etmek İçin Buraya Tıklayınız

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim