Resmi Gazete tarafından 30 Ocak 2019 tarihli yayımlanmış olan ilana göre Adalet Bakanlığı icra katipleri arasında yapılacak sözlü ve yazılı sınav ile 400 kişilik boşluk ile İcra Müdür yardımcısı alımı yapacağını ilan etti. İlgili sınava başvurular Mart içerisinde alınacak ve ilgili sınavlar Mayıs ayı içerisinde yapılacaktır.

YAZILI SINAV NE ZAMAN YAPILACAK?

Adalet Bakanlığı Naklen icra Müdür Yardımcısı alımı için yazılı sınav ÖDSGM ( Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü ) tarafından 04 Mayıs 2019 tarihinde Ankara'da yapılacaktır. İlgili sınav saat 10:00 da başlayacak olup adayların sınav süresi 110 dakika olarak belirtilmiştir.

Sınava katılacak adayların öncelikle sınav şartlarını taşımaları ve sonrasında sınav ücreti olarak belirtilen 225 Tl yi MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesinin T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilat Programı” aracılığı ile 01-12 Nisan 2019 tarihleri arasında yatıracaklar ve www.meb.gov.tr internet adresinden e-başvurularını yapacaklardır.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Bakanlığı yapacağı sınava katılacak adaylardan, İcra kâtibi kadrosunda 04 Mayıs 2019 tarihi itibarıyla fiilen en az bir yıl çalışmış olmak, Hukuk fakültesi, Adalet meslek Okulu Adalet meslek Eğitimi Ön Lisans programlarından veya Meslek Yüksekokullarının Adalet bölümü mezunu olanların veya dört yıllık yükseköğretim yapmış ve bunlara denkliği olan yabancı okullardan mezun olmuş olmak ve yapılan denetimler sonucunda hakkında düzenlenen raporların olumlu olması gerekmektedir.

BAŞVURULAR NE ZAMAN NASIL YAPILACAK?

Adalet bakanlığı İcra Müdür Yardımcısı pozisyonuna naklen atanmak için başvurular 04 Mart 2019 tarihinde başlayacak olup en geç 08 Mart 2019 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre başvurular, icra kâtipleri arasından yapılacak icra müdür yardımcılığına geçiş sınavı bilgi formu ve ilanın 3 üncü maddesinin (b) fıkrasında belirtilen öğrenim belgesi ile birlikte Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonlarına şahsen yapacaklardır. ilan hakkında detaylı bilgi almak için ilanın tam metnini inceleyebilirsiniz.

İlanın Tam Metni

Diğer memur alımı ilanlarından haberdar olmak içni veya ilgili bu ilanın başvuruları başladığında bilgilendirilmek için İşin Olsa Mobil uygulamasını telefonunuza indirerek anında gelecek bildirimden haberdar olabilirsiniz.

İnstagram Hesabımız İçin Buraya Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim