Tarım Kredi Kooperatifleri iki farklı bölge birliği için memur personel alımı ilanı yayımladı ve Lisans ve Ön Lisans mezunu personel alımı yapacak. Alımlar farklı kadrolarda gerçekleşecek olup, İşin Olsa ekibi olarak ilgili ilan hakkında başvuru şartları, Başvuru detaylarını sizlerle paylaşmaktayız.

HANGİ KADROLARDA VE BÖLGELERDE ALIM YAPILACAK?

Tarım Kredi Kooperatifleri resmi İnternet sitesinde bir duyuru yaptı ve yapılan duyuruda, Balıkesir Bölge Birliği ve Kütahya Bölge Birliği ne Kooperatif Görevlisi ve Ziraat Mühendisi alacağını belirtti. Bu bağlamda Balıkesir Bölge Birliğine, Lisans Mezunu 20 Kooperatif Görevlisi, 3 Lisans Mezunu Kooperatif Görevlisi ve 22 Ziraat Mühendisi olmak üzere 45 Personel alacak.

Kütahya Bölge Biriliğine ise, Lisans Mezunu 20 Kooperatif Görevlisi, Ön Lisans mezunu 6 Kooperatif görevlisi ve 27 Ziraat Mühendisi olmak üzere toplamda 53 Personel alacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Tarım Kredi Kooperatifleri Kütahya ve Balıkesir Bölge Birliklerine başvuru yapacak adaylardan genel olarak, Medeni haklarını kullanma ehliyetine sahip olmak, Erkeklerde askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Sınav tarihi itibari ile 30 yaşından büyük olmamak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak ve yurdun her yerinde çalışmayı kabul etmiş olmak şartları aranacaktır.

ÖZEL ŞARTLAR:

Her pozisyon için bazı özel nitelik aranmaktadır. Bu kapsamda Lisans Mezunu olan adaylardan, ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSp3 puan türünden en az 60 puan almış olmak, Üniversitelerin Siyasal Bilgiler, Hukuk, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri vb. ile bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki en az dört yıl süreli fakültelerden mezun olmak şartları aranır.

Ön Lisans kadroları için ise, Alım yapılacak alana göre belirtilen eğitim seviyesini tamamlamış olmak ve ÖSYM tarafından 2018 yılında yapılan KPSS den Ön Lisans seviyesinde KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir.

Ayrıca Ziraat Mühendisi pozisyonuna başvuru yapacak adaylardan Bitki Koruma Ürünleri Bayilik veya Toptancı izin Belgesi olanlar, KPSS şartı aranmayacak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Başvuru yapacak adaylar başvurularına Bugün ( 25 Şubat 2019 ) itibari ile başladılar. Bu kapsamda başvurular en geç 08 Mart 2019 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Başvurular ilanların tam metninde belirtilen bağlantılar doğrultusunda istenen belgeler ile birlikte elektronik ortamda yapılacak olup, Bunun dışında yapılacak başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir. İlanlar hakkında detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

Balıkesir Bölge Birliği Personel Alım İlanı

Kütahya Bölge Birliği Personel Alım İlanı