Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesine istihdam sağlamak üzere 300 kişilik boş kadro ile sözleşmeli astsubay alımı başvuru kılavuzu yayımlandı. Yayımlanmış olan başvuru kılavuzuna göre Sahil Güvenlik Komutanlığı farklı branşlarda astsubay alacak. İşin Olsa ekibi olarak yayımlanan başvuru kılavuzu hakkında bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.

HANGİ BRANŞLARDA ASTSUBAY ALIMI YAPILACAK?

Sahil Güvenlik Komutanlığı toplamda 300 kişilik boşluk ile, Güverte, Makine, İkmal, Uçak Bakım, Bilgi Teknolojileri, İdari ( Büro ) ve İdari ( Adalet ) branşlarında Sözleşmeli Astsubay alımı yapılacak. Alım branşlarına göre bazı branşlarda KPSS şartı aranmıyorken bazıların da ise KPSS en az 60 puan almış olmak şartı aranıyor.

60 KpSS Puanı ile alım Branşları, 20 Kadın 10 Erkek İkmal, 15 Erkek Uçak Bakım, 15 Erkek Bilgi Teknolojisi, 8 Kadın 8 Erkek İdari ) Büro ) ve 7 Erkek 7 Kadın İdari ( Adalet ) alınacak. KPSS Şartı aranmadan ise, 150 Erkek Güverte, 60 Erkek Makine branşlarında olmak üzere toplamda 300 Astsubay alımı yapılacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Başvuru yapacak adaylardan, Silah Taşımaya veya Silahlı Görev yapmasına engel olacak bir durumu olmamak, Terör ile bağlantısı bulunmamak, Yapılacak Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Düzenlenmiş Nüfus kaydına göre 01 Ocak 2019 tarihi itibari ile 27 yaşını doldurmamış olmak, TSK, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından belirtilen Sağlık Yönetmeliğindeki sağlık şartlarını taşımak, Daha önce görev yaptığı kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak, ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Ön Lisans seviyesinde KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almış olmak, Herhangi bir neden le askeri okullardan, Emniyet teşkilatına bağlı okullar ile jandarma ve Sahil Güvenlik eğitim kurumlarından ayrılmamış veya çıkartılmamış olmak,

Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak, Başvuru tarihi itibari ile herhangi bir siyasi parti üyesi olmamak, Alım tablosuna göre belirtilen alanlarda Ön Lisans mezunu olmak veya 26 Ağustos 2019 tarihine kadar mezun olabilecek olmak gibi nitelikler aranacak.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularına bugün 25 Şubat 2019 tarihi itibari ile başladılar ve en geç 13 mart 2019 tarihine kadar başvurularını tamamlamaları gereklidir. Bu kapsamda adaylar başvurularıı sadece https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresi Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi üzerinden e Devlet kapısı vasıtasıyla yapılacaktır. internet ortamı dışında posta yoluyla veya şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURU EKRANI

Yayımlanancak Dİğer Askeri Personel Alım ilanlarından haberdar olabilmek için İşni Olsa Mobil uygulamasını indirebilir veya bizleri sosyal medya üzerinden takip edebilirsiniz.

İnstagram Hesabımız İçin Buraya Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

Twitter Hesabımızı Takip Etmek İçin Buraya Tıklayınız

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim