Ülkemizde bulunan bir çok kamu kurumu veya kamu kuruluşu bünyesindeki memur personel eksikliğini gidermek için farklı pozisyon ve niteliklerde alım yapmaktadırlar. Bu doğrultuda kurumlar alımlarını Giriş Sınavı çerçevesinde değerlendirme yolu ile yapmaktadırlar. Adayların bu sınavlara katılabilmeleri için öncelikle kurum tarafından belirtilen şartları taşımaları gerekmektedir. Bu yönde adaylardan bazı genel şartlar ve özel şartlar aranır ve İşin Olsa ekibi olarak sizlere detaylı bilgiyi haberimizde sunuyoruz.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

İlgili ilana başvuru yapacak adaylar öncelikle belirtilen nitelikleri taşımak zorundadırlar. Bahsi geçen nitelikleri taşıyan Erkek veya Bayan her aday başvuru yapabilecektir. Buna göre adaylardan bazı genel şartlar ve pozisyonuna göre, KPSS, YDS; Yaş, Eğitim veya Askerlik gibi özel kriterler isteniyor.

Bu şartları taşıyan binlerce memur personel adayının başvurusu alınacak ve adayların KPSS puan durumuna göre veya tecrübe durumuna göre Giriş sınavı yapılacaktır. İlgili Giriş sınavı yazılı ve/ veya sözlü olarak yapılacak olup adayların bu sınavda aldıkları başarı puanı kadroya alınmalarını garantileyecektir. İlgili Giriş sınavına katılmaya hak kazanan adayların listesi ise sonradan kurum tarafından duyurulacaktır.

ADAYLARDAN ARANAN GENEL ŞARTLAR:

Aralık ayı kamuya memur alımı ve personel alımı ilanlarına başvuru yapacak adaylardan bazı genel ş şartlar aranıyor. Buna göre adayların taşıması gereken nitelikler, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesine göre Kam haklarından mahrum bulunmamak, T.C. vatandaşı olmak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir akıl hastalığı ve bulaşıcı hastalığı gibi sağlık sorunları olmamak, Daha Önce görev yapılan kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emekli veya yaşlı aylığı almıyor olmak gibi genel kriterler isteniyor.

Özel olarak ise, Yaş şartı, Eğitim şartı, ve eğer aranıyorsa KPSS ve YDS şartları aranır. Bu bağlamda yaş şartı olarak 18 yaşını tamamlamış olmak, Memur alımları için 35 yaşından büyük olmamak, Zabıta memurları için 30 yaşından büyük olmamak ve Askeri alımlar için 27 yaşından büyük olmamak gibi nitelikler aranmaktadır. Yaş hesaplamaları genellikle sınavın yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile veya sınav tarihi itibari ile hesaplanmaktadır.

Eğitim olarak ise, Alımlar en az ilköğretim ve en fazla lisans mezunları için geçerlidir. Buna göre, Lise mezunları için Lise veya Dengi okul mezunu olmak, Ön Lisans mezunları için 2 yıllık eğitim veren yükseköğretim bölümlerinden ve lisans mezunları için 4 yıllık eğitim veren Üniversitelerin ilgili fakültelerinden veya bunlara denkliği olan ve YÖK onaylı olan yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmaları gereklidir.

KPSS'Lİ KPSS'SİZ ALIMLAR:

Kamuya alımlar genellikle Kamu Personeli Seçme Sınavı ile yapılıyorken ancak bazı alımlar için KPSS şartı aranmıyor. Genellikle askeri personel alımlarında, Bazı belediye ilanlarında, Sağlık Bakanlığı Başasistan alımlarında geçici işçi alımlarında, Diyanet İşleri Başkanlığı alımlarında, Devlet opera ve Bale genel müdürlüğü personel alımlarında KPSS şartı aranmamaktadır.

Ancak Devlet memuru olmak isteyen adaylar mutlaka kamu Personeli Seçme Sınavına girerek iyi bir puan almış olmaları gereklidir. Buna göre Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSp93 ve Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden en az 50 puan olmak üzere, 60 70 veya 80 puan ve üzeri puan almış olmaları gerekmektedir.

HANGİ KURUMLAR ARALIKTA MEMUR PERSONEL ALIMI YAPACAK?

Kasım ayının bitmesi ile birlikte bir çok kamu kurumu ve kamu kuruluşu bünyelerindeki eksikliği karşılamak üzere farklı pozisyonlarda alım yapıyorlar. Buna göre Aralıkta alım yapacak bazı kamu kurumları ise, Milli Savunma bakanlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları, Sağlık Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Bazı Büyükşehir Belediyeleri, İlçe Belediyeler, İçişleri Bakanlığı, Çeşitli Üniversiteler, Emniyet Genel Müdürlüğü, Devlet opera ve Balesi Genel Müdürlükleri, Göç İdaresi, İSKİ, Tapu ve Kadastro, Eti Maden İşletmeleri, gibi kurumlar alım yapacaklardır.

İLANLARI ANINDA BİLDİRİM ALMA:

ilgili ilanları anında telefonunuza bildirim almak istiyorsanız mutlaka İşin Olsa Mobil uygulamasını telefonunuza indirerek yayımlanacak ilanlardan anında haberdar olabilir ve ilanlara başvuru yapabilirsiniz. Veya bizleri sosyal medya üzerinden takip ederek ilanları profilinizde görebilir ve diğer memur personel adayları ile bilgi alışverişi yapabilirsiniz.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

ARALIK AYI KAMUYA MEMUR PERSONEL ALIM İLANLARI:

Yukarıda da bahsini geçirdiğimiz üzere binlerce memur personel alımı yapılacak ve İşin Olsa Ekibi olarak sizler için hazırladığımız bu haberimizde sizlere aşağıda yaptığımız tablo yardımı ile, Alım yapacak kamu kurumuna, Son başvuru tarihine, Personel alım sayısına ve ilanların detaylarına ulaşarak başvuru yapabilirsiniz. İlgili sayfamız aralık ayı boyunda güncellenerek sürekli olarak güncel ilanlar eklenerek sizlere hizmet edecektir.

Alım Yapacak
Kurum veya
Kuruluş ve
Pozisyon

KPSS Şartı

Alınacak Personel Sayısı

Son Başvuru Tarihi

Detaylar

KKK

Yok

-

31/12/18

TIKLAYIN

KKK Uzman Erbaş

(isinolsa.com )

Yok

-

31/12/18

TIKLAYIN

SYDV

KPSS 60

-

-

TIKLAYIN

Sağlık Bakanlığı

(isinolsa.com )

Yok

1527

31/12/18

TIKLAYIN

İçişleri Bakanlığı

Var

15

21/12/18

TIKLAYIN

MSB

KPSS 60

523

21/12/18

TIKLAYIN

TÜVASAŞ

Var

43

21/12/18

TIKLAYIN

Siirt Üniversitesi

Yok

1

21/12/18

TIKLAYIN

TÜVASAŞ

Var

43

21/12/18

TIKLAYIN

KGM

Var

43

19/12/18

TIKLAYIN

Kürtün Belediyesi

Var

1

21/12/18

TIKLAYIN

Ege Üniversitesi

Var

147

-

TIKLAYIN

Güneykaya Belediyesi

KPSS 60

1

24/12/18

TIKLAYIN

Tarım Kredi

KPSS 60

45

28/12/18

TIKLAYIN

TÜBİTAK

Yok

15

-

TIKLAYIN

Jandarma

KPSS 50

37

26/12/18

TIKLAYIN

Enerji ve Tabii Kaynaklar

Var

5

01/02/19

TIKLAYIN

Sayıştay

Var

45

15/01/19

TIKLAYIN

Süleyman Demirel Üniversitesi

Var

34

28/12/18

TIKLAYIN

Atatürk Üniversitesi

Var

30

29/12/18

TIKLAYIN

SivasBelediyesi

Var

60

11/01/19

TIKLAYIN

Eleşkirt Belediyesi

KPSS 55

1

21/01/19

TIKLAYIN

OGM

Var

66

25/01/19

TIKLAYIN

Halkbank

Yok

50

18/01/19

TIKLAYIN

İİYTE

Var

2

03/01/19

TIKLAYIN

TBMM

Var

18

11/01/19

TIKLAYIN

Uludere Belediyesi

KPSS 60

1

22/01/19

TIKLAYIN

Rize Belediyesi

KPSS 60

1

11/01/19

TIKLAYIN

Tarsus Üniversitesi

Var

60

04/01/18

TIKLAYIN

SSM

KPSS 65

34

15/03/19

TIKLAYIN

TOPLAM

TIKLAYIN

ÖZEL HABER / İŞİN OLSA