İçişleri Bakanlığı bünyesinde oluşan memur eksikliğini gidermek için yeni bir ilan yayımladı. Söz konusu ilan hem Devlet Personel Başkanlığı tarafından hemde Resmi Gazete tarafından ilan edildi. Buna göre, İçişleri Bakanlığı merkez teşkilatında Genel İdare Hizmetleri Sınıfında boş bulunan 15 kişilik kadro ile Avrupa Birliği uzman yardımcısı kadrosuna 15 kişi alacak. Söz konusu olan sözlü sınava katılmak isteyen adaylardan bazı nitelikler aranmakta ve bu niteliklerin taşınması ve başvuruların yapılması durumunda 28 Ocak 2019 tarihi ile 29 ocak 2019 tarihleri arasında Sözlü Giriş Sınavı yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI:

Adayların sözlü sınava başvuru yapabilmeleri için,  657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki A fıkrasında bulunan şartları taşımak, üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren fakültelerinin Hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden mezun olmuş olmak veya bunlara denkliği olan ve YÖk onaylı olan yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmaları gerekmektedir. 

Ayrıca sözlü sınavın yapılacağı yılın ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşını doldurmamış olmak, YDS den en az C sınıfı puan almış olmak ve ÖSYM tarafından 2017 veya 2018 yıllarında yapılan Kamu personeli Seçme Sınavından KPSSP36 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gereklidir.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar, başvurularına 17 Aralık 2018 tarihi itibari ile başlayabilir ve en geç 21 Aralık 2018 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular Bakanlığın n www.icisleri.gov.tr adresli internet sitesinde yer alan 2018 yılı Avrupa Birliği Uzman Yardımcılığı Giriş(Sözlü) Sınavı İş Talep Formuna ilgili sınav duyurusu bölümünde yayımlanacak olan başvuru linki aracılığıyla e-Devlet şifresi ile erişip elektronik ortamda doldurarak müracaat edeceklerdir. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim