Orman Genel Müdürlüğü 17 Aralık 2018 tarihi itibari ile yayımlamış olduğu ilana göre bünyesine farklı kadrolar ile kamu personeli alımı yapacağını belirtti. Söz konusu ilan Resmi Gazete'de yayımlanmış olup adaylar başvurularına 2019 yılında başlayacaklar. Yayımlanan ilana göre Orman Genel Müdürlüğü taşra teşkilatında boş bulunan, Kamu Görevlerine ilk defa atanacaklar için uygulanacak Sınavlar hakkında genel yönetmelik ve orman Muhafaza memurları ve Mühendislerin atama ve yer değiştirme yönetmelii hükümleri doğrultusunda 657 Sayılı Devlet memurlarına tani personel alımı yapılacak.

HANGİ KADROLARDA ALIM YAPILACAK?

Orman Genel Müdürlüğü iki farklı pozisyon için personel alımı yapacağını ilan etti. Buna göre 20 Orman Muhafaza Memuru ve 46 Müendis alımı yapılacak olup ayrıca alımlar farklı iller için yapılacak.

Buna göre Orman Muhafaza Memuru için, Artvin 2, Bartın 1, Bilecik 1, Bursa 1, Çankırı 1, Düzce 1, Eskişehir 1, Giresun 1, Kastamonu 2, Kırklareli 1, Kütahya 1, Muğla 1, Ordu 2, Sinop 2, Sivas 1 olmak üzere 20 kişi alınacak.

Mühendis pozisyonu için ise, Çorum 2, Tokat 2, Samsun 1, Çankırı 1, Artvin 3, Bolu 2, Bilecik 1, Denizli 1, Hakkari 1, Bitlis 1, Bingöl 1i Ardahan 1, Erzurum 2, Kars 2, Giresun 2, Ordu 2, Sivas 1, Isparta 1, Kırklareli 1, Kastamonu 10, Sinop 2, Yozgat1 , Muğla 1, Gümüşhane 1, Zonguldak 1, Bartın 1, Karabük 1 olmak üzere toplamda 46 Mühendis alımı yapılacak.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Orman Genel Müdürlüğü ( OGM ) alımını yapacağı 66 Personel adayından bazı niteliklr arayacak. Buna göre 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Görevini yapmasına engel olabilecek bir sağlık sorunu olmamak ve bunu Tam Teşekküllü Sağlık Kurum ve Kuruluşlarından sağlık kurulu raporu alarak belgelemeleri gerekmektedir. 

ADAYLARDAN ARANAN ÖZEL ŞARTLAR:

Söz konusu ilan ile Mühendis ve Orman Muhafaza memuru alımı yapılacak. her iki pozisyon içinde adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı ve Eğitim Şartı aranacak. Buna göre 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Orman Muhafaza Memuruları için Ön Lisans seviyesinde KPSSp93 puan türünden ve Mühendis alımları için Lisans seviyesinde KPSSp3 puan türünden en az 70 puan ve üzeri puan almış olmaları greklidir.

Eğitim olarak ise, Orman Muhafaza Memurları için, Yükseköğrenim kurumlarına bağlı ön lisans programlarından; Ormancılık ve Orman Ürünleri, Orman İşletmeciliği, Ormancılık, Orman Ürünleri, Odun Dışı Orman Ürünleri, Fidan Yetiştiriciliği, Fidan Yetiştirme, Fidan ve Fidecilik, Budama ve Aşılama, Avcılık ve Yaban Hayatı, Av ve Yaban Hayatı bölümlerinden mezun olmaları gereklidir. Mühendis pozisyonu ,için ise, Yükseköğrenim kurumlarının lisans programlarından; Orman Mühendisliği bölümlerinden mezun olmaları gereklidir.

BAŞVURULAR:

İlgili ilan 17 Aralık 2018 tarihinde ialn edilmiş olup başvurular, 14 Ocak 2019 tarihi itibari ile başlayacak olup en geç 25 ocak 2018 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Başvurular Son başvuru gününe kadar en geç 23:59 a kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Adaylar başvurularını http://isealim.ogm.gov.tr/hizmetenvanteri/ adresi üzerinde bulunan online başvuru formunu doldurarak yapılacak olup, Bunun dışında Şahsen veya Posta yolu ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

SÖZLÜ VE UYGULAMALI GİRİŞ SINAVI VE DEĞERLENDİRME:

Başvurusunu yapan adaylar OGM tarafından yapılacak olan sözlü ve uygulamalı sınava katılarak başarılı olanların atama işlemleri yapılacak. Sınavlara katılacak olanlardan ise, Adayların KPSS puan durumu ele alınarak puan sırasına göre kadro sayısının 4 katı kadar aday değerlendirmeye alınarak Sınava katılmaya hak kazananlar şeklinde sonuçlar açıklanacaktır.Sözlü ve uygulamalı sınava girmeye hak kazanan adaylar www.ogm.gov.tr adresinde 04.02.2019 tarihine kadar yayınlanacak olup ayrıca yazılı bildirim yapılmayacaktır. Buna göre sözlü sınavlar ise, 04 Şubat 2019 tarihi ile 01 Mart 201 tarihleri arasında yapılacak.

İlgili ilan hakkında daha detaylı bilgi almak ve başvuru kılavuzuna ulaşmak için aşağıdaki haberimizi inceleyebilirsiniz.

Orman Genel Müdürlüğü ( OGM ) Memur Alım İlanı Yayımlandı! KPSS İle

Editör: TE Bilisim