Sivas Belediyesi tarafından yapılan duyuruya göre yeni zabıta memuru ve itfaiye eri alımı yapacak. Bu yönde ilan yayımlandı ve isinolsa.com olarak sizler için ilanın detaylarını sizlerle paylaşacağız. Peki hangi pozisyonlarda kaç kişi alınacak ? Başvurular ne zaman yapılacak? Genel ve Özel nitelikler nedir? İşte detaylar;

KADRO DAĞILIMI:

Sivas Belediyesi toplamda 60 memur alımı yapacak. Bu bağlamda yayımlanan ilana göre, 60 kişilik kadrosunun 30 u Zabıta Memurlarına ve 30 u ise İtfaiye eri pozisyonuna dağıtıldı.

Buna göre Sivas Belediyesi Lise Mezunu 15 İtfaiyer Eri ve Ön Lisans Mezunu 15 İtfaiye eri alacak. Ayrıca İtfaiye eri alımlarına sadece erkek adaylar başvuru yapabilecekler.

Zabıta memuru pozisyonunda ise, 15 Lise mezunu zabıta memuru ve 15 Ön lisans mezunu zabıta memuru alınacak. Bu pozisyona hem erkek hemde bayan adaylar başvuru yapabilecekler.

BAŞVURU ŞARTLRI NEDİR?

Sivas Belediyesi adaylardan genel olarak, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar doğrultusunda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak ve Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmeleri gerekmektedir.

ADAYLARDAN ARANAN ÖZEL ŞARTLAR:

Sivas Belediyesi adaylardan özel olarak, Daha önce çalıştığı kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak, 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94 ve Ön Lisans mezunları için KPSSP93 puan türünden en az 70 puan almış olmak, Yapılacak sınav tarihi itibari ile 30 yaşından büyük olmamak, Erkeklerde 167 cm ve bayanlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak.

Zabıta Memuru pozisyonu için En az B Sınıfı ve İtfaiye eri pozisyonu için en az C sınıfı sürücü belgesine sahip olmak, İtfaiye Eri kadrolarına atanacaklar için sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR:

Söz konusu ilan için başvurular 2019 yılı Ocak ayından başlayacak. Buna göre başvurular 07 Ocak 2018 tarihi itibari ile başlayacak olup e geç 11 Ocak 2018 tarihinde sona erecektir. Buna göre adaylar başvurularını istenen belgeler ile birlikte Sivas Belediyesi Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi Müracaat Masasına şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir. İlan hakkında detaylı bilgi için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İlanın Tam Metni