Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere memur alımı yapacağını duyurdu. Buna göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Genel İdari Hizmetler Sınıfından 7. Dereceli ve 8. Dereceli Denetçi yardımcılığı kadrosu için 5 kişilik kadro ile memur alımı yapacak. Bu yönde adaylara Giriş sınavı yapılacak olup, adayların Kamu Personeli Seçme Sınavı puan durumları esas alınacaktır. Buna göre yapılacak KPSS sıralamasına göre kadro saysının 20 katı kadar aday belirlenerek sınav çağırılacaktır.

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR NEDİR?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yapacağı Sınav başvuruları için adaylardan, En az 4 yıllık eğitim veren fakültelerin hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme fakülteleri mezunu olmak, Yurtdışında eğitim almış olanlar için bu bölümlere denkliği olan ve ilgili kurumlarca onaylanmış olan yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Sağlık sçıdından her türlü iklim şartlarında çalışmak ve yolculuk koşullarına elverişli olmak, İlgili Denetçi Yardımcılığı Giriş sınavının yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak, ÖSYM tarafından 2017 ve 2018 yıllarında yapılmış olan kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP48 puan türünden en az 80 puan ve üzeri almış olmaları gereklidir. Ayrıca KPSS puan sırasına göre ilk 100 aday içerisinde bulunmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR:

Söz konusu ilan için başvurular en geç 01 Şubat 2019 tarihine kadar yapılması gerekmeketdir.  Buna göre başvurular Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Denetim Hizmetleri Başkanlığı, Türkocağı Caddesi No:2 A Blok Kat:3 Çankaya/ANKARA adresine, elden veya posta ile başvurmaları gerekmektedir. Posta ile müracaatlarda başvurunun, 01/02/2019 günü mesai bitimine kadar Başkanlığa ulaşması gerekmektedir.

Başvuru sonrası ilgili sınava girmeye hak kazanan adayların listesi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı resmi internet sitesi olan www.enerji.gov.tr adresinden veya Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı  Denetim Hizmetleri Başkanlığından ilan edilecektir. Buna göre ilgili Giriş sınavı, 16 - 17 Mart 2018 tarihlerinde Ankara'da yapılacaktır. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için ve başvuru belgelerini incelemek için Buraya Tıklayarak ilanın tam metnine ulaşabilirsiniz.

MEMUR ALIMLARI İlanlarına Buradan Ulaşabilirsiniz.