Karayolları Genel Müdürlüğü resmi internet sitesi üzerinde yeni bir ilan yayımladı. Yayımlanmış olan ilana göre KGM bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere ilan yayımladı. Yayımlanmış olan ilana göre 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 4/A maddesine göre 43 kişilik boş kadro ile farklı pozisyonlarda alım yapılacak.

Bu yönde başvurusunu yapan adaylar değerlendirme yapılacak çıkan sonuca göre adaylara Sözlü sınav yapılacak. İlgili Sözlü Sınav 15 Ocak 2019 ile 22 Ocak 2019 tarihleri arasında yapılacak olup, Sınava girmek isteyen adaylar başvuru şartlarını taşıyarak ve başvurularını zamanında gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

HANGİ KADROLARDA ALIM YAPILACAK?

Karayolları Genel Müdürlüğü Farklı Mühendislik pozisyonlarında olmak üzere toplamda 43 kişi alacak ve buna göre, 3 İnşaat Mühendisi, 3 Elektrik Elektronik Mühendisi, 2 Bilgisayar Mühendisi, 1 Yazılım Mühendisi, 4 Matematikçi ve 1 Şehir Plancısı olmak üzere Ankara Merkez için bu pozisyonlarda alım yapacak.

Van Kastamonu Sivas Ve Kars İllerinde, 4 Şehir Plancısı, 8 Makine Mühendisi ve 13 İnşaat Mühendisi alacak. İzmir, İstanbul, Ankara ve Mersin illerinde ise 4 Elektrik Elektronik Mühendisi olmak üzere farklı bölgelerden olan 43 personel alacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adayların ilgili pozisyonlara başvuru yapabilmeleri için, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar doğrultusunda, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek gibi şartlar aranacak.

Ayrıca özel olarak ise, 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 70 puan ve üzeri puan almış olmak, İlgili Mühendislik bölümlerinden mezun olmuş olmak, Seyehat engeli ve Arazide çalışmaya elverişli olmak, Son 5 yıl içerisinde yapılmış olan KPDS ve YDS den en az B ve C seviyesinde İngilizce dilinden puan almış olmak şartları aranacak.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak olan adaylar başvurularına 10 Aralık 2018 tarihi itibari ile başlayabilir ve en geç 19 Aralık 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre adaylar başvurularını Karayolları Genel Müdürlüğü resi internet sayfası olan (www.kgm.gov.tr) yer alan “İlk Atama Başvuru Formu”nu elektronik ortamda doldurarak son başvuru tarihi mesai bitimine kadar aynı adrese iletmeleri gerekmektedir.

Başvurusunu yapan adaylar için sözlü sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi Ad, Soyad ve sınav tarihi ve yeri ile birlikte KGM resmi internet sitesi üzerinden sınav tarihinden en az 7 gün önce duyurulacaktır. İlan hakkında detaylı bilgi almak için Başvuru Kılavuzunu inceleyebilirsiniz.

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim