Ülkemüzde bulunan bir çok devlet kurumu ve kamu kuruluşları bünyelerindeki memur personel eksikliğini gidermek için farklı pozisyon ve farklı niteliklerde alım yapmaktadırlar. Bu sebeple eğiyimini tamamlamış olan adaylar bu kurumlara başvuru yapmak istiyorlar. Bu yönde iş arayan adaylar için hazırladığımız bu haberimizde sizlere, Kamuya alım yapan devlet kurumları, Başvuru şartları, Başvuru bilgileri ve diğer bilgiler hakkında bilgiler vereceğiz.

MEMUR PERSONEL ALIMI YAPAN DEVLET KURUMLARI:

Devlet kurumları bünyelerindeki boş kadroları tamamlamak için istihdam yapacaklar. Söz konusu bu ilanlara, Lise Mezunu, Ön Lisans mezunu ve Lissans mezunu olan adaylar başvuru yapabilecek. Buna göre, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, Sağlık Bakanlığı, Fatih Belediyesi, Adalet Bakanlığı, Altınova Belediyesi, Tarım ve Orman Bakanlığı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Eynesil Belediyesi, Diyanet İşleri Başkanlığı, Bilgi Teknolojileri Kurumu, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Erciyes üniversitesi, Eti maden İşletmeleri ve Ardeşen Belediyesi bünyelerine farklı pozisyonlarda alım yapacaklar.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Söz konusu ilanlara başvuru yapacak adaylar belirtilen şartları taşımaları durumunda bay veya bayan adaylar dahil olmak üzere başvuru yapabilecekler. Bazı kamu kurumları adaylardan kamu Personeli Seçme Sınavı şartı arıyor. Ancak bazıları ise KPSS puan türüne bakılmaksızın alım yapmaktadırlar.

Adaylardan ise, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmaları gerekmektedir.

Ayrıca alım yapılacak pozisyona göre ise, adayların en az lise mezunu olmak laydı ile, ön lisans veya lisans mezunu olmaları ve belirtilen eğitim yılını bölümüne göre tamamlamış olmaları gereklidir. Bu yönde ise adaylardan, ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından, Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 50, 55, 60, 65 veya 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

Memur kadrosuna başvuru yapacakların yapılacak olan Giriş sınavı tarihi itibari ile veya sınav yılının Ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmaları gerekir. Zabıta Memuru alımlarına başvuru yapacak olanlar ise 30 yaşını doldurmamış olmaları gereklidir.

BAŞVURULAR VE İLANLARDAN HABERDAR OLMA:

Lisa, Ön lisans ve Lisans mezunu memur personel alımı ilanlarına başvurular kurumların belirttiği son başvuru tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Buna göre başvurular elektronik ortamda veya şahsen yapılır.

Bu tür ilanlar yayımlandığında ilk siz haberdar olmak istermisiniz.  Kamu kurumları tarafından veya kamu kuruluşları tarafından yayımlanan yeni ilanlardan haberdar olabilirsiniz. Sizler için hazırladığımız İşin Olsa Mobil uygulaması sayesine her daim yeni ilanları telefonunuza bildirim olarak alabilirsiniz. Ayrıca resmi Sosyal Medya hesabımız olan facebook Gurubumuza katılarak diğer adaylar ile ilgili ilanlar hakkında tartışma yapabilir ve yardımlaşma yapabilirsiniz.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

MEMUR PERSONEL ALIM İLANLARI:

Alım Yapacak
Kurum veya
Kuruluş ve
Pozisyon

KPSS Şartı

Alınacak Personel Sayısı

Son Başvuru Tarihi

Detaylar

SYDV

KPSS 60

-

-

TIKLAYIN

Sağlık Bakanlığı

(isinolsa.com )

Yok

1527

31/12/18

TIKLAYIN

Fatih Belediyesi

Var

30

09/11/18

TIKLAYIN

Adalet Bakanlığı

Yok

1600

08/11/18

TIKLAYIN

Tarım ve Orman Bakanlığı

Yok

1

09/11/18

TIKLAYIN

Altınova Belediyesi

KPSS 55

6

08/11/18

TIKLAYIN

Alile Çalışma ve Sosyal Hizmetler

Var

13

08/11/18

TIKLAYIN

Eynesin Belediyesi

KPSS 55

8

22/11/18

TIKLAYIN

Diyanet İşleri Başkanlığı

Yok

14

07/12/18

TIKLAYIN

Adalet Bakanlığı

Yok

400

16/11/18

TIKLAYIN

BTK

Var

47

23/11/18

TIKLAYIN

Şırnak Belediyesi

KPSS 65

10

23/11/18

TIKLAYIN

Sahil Güvenlik Komutanlığı

KPSS 60

10

22/11/18

TIKLAYIN

Dışişleri Bakanlığı

Yok

50

26/11/18

TIKLAYIN

Erciyes Üniversitesi

Var

43

-

TIKLAYIN

Eti Maden İşletmeleri

Var

104

21/11/18

TIKLAYIN

Jandarma Genel Komutanlığı

Yok

-

29/11/18

TIKLAYIN

Ardeşen Belediyesi

Var

3

30/11/18

TIKLAYIN

TOPLAM

TIKLAYIN

ÖZEL HABER / İŞİN OLSA