Devlet Personel Başkanlığı tarafından 06 Kasım 2018 tarihli yayımlanmış olan ilana göre Dışişleri Bakanlığı 50 kişilik boş kadro ile memur alımı yapılacağını belirtti. Yayımlanan ilana göre Dışişleri Bakanlığı Aday Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu Giriş sınavı yapacak. Buna göre Konsolosluk ve İhtisas Memurları, Cumhurbaşkanlığı teşkilatı hakkında 1 sayılı cumhurbaşkanlığı kararnamesi uyarında, dış ilişkilerin yürütülmesi kapsamında görev yapacak farlı dillerden alım yapacak.

ALIM YAPILACAK DİLLER:

SINAVA KATILMA ŞARTLARI NEDİR?

Söz konusu olan Aday Konsolosluk ve İhtisas memurluğu pozisyonuna başvuru yapacak adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesinde sayılan genel şartları taşımak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Sınavın yapılacağı yılın Ocak ayının ilk günü itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak, en az dört yıllık eğitim veren fakültelerin yurtiçi veya yurt dışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak veya buna denkliği olan YÖK tarafından onaylı olmak, Yukarıdaki belirtilen tabloda yabancı dillerden Asgari YDS puanı almış olmak şartları aranacak.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularına ilanın yayım tarihi olan 06 Kasım 2018 tarihi itibari ile başlayabilir ve en geç 26 kasım 2018 tarihine kadar saat 18:00 a kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. İlana başvurular Bakanlığın https://sinav.mfa.gov.tr adresli İnternet sitesi üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır. Ayrıca adaylar elektronik ortamda sisteme istenen belgeleri de yüklemeleri gerekmektedir. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için ilanın tam metnini inceleyebilirsiniz.

İlanın Tam Metni