Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu personel alımı yapacğaını ilan etti. Yayımlanmış olan ilana göre BTK ( Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ) bünyesine farklı pozisyonlarda olmak üzere 47 kişilik boş kadro ie memur alımı yapacağını belirtti. Buna göre BTK alımını yapacağı bu pozisyonlar için adaylara Griş sınavı yapacak olup ilgili Giriş sınavı yazılı ve sözlü olarak iki aşamadan oluşmakta olup Giriş sınavı ile bir önceki sınavda doldurulmayan adrolar için 47 Bilişim Uzman yardımcısı alacak.

HANGİ ALANLARDA UZMAN YARDIMCISI ALINACAK?

BTK genel idari hzmetler sınıfı 8 inci ve 9 uncu dereli kadrolarına 47 kişilik kadro ile Bilişim Uzman Yardımcısı alacak. Aşağıda alan ve kontenjan bilgilerine ulaşabilirsiniz.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adayların söz konusu olan memur alım ilanına başvuru yapıpıp sınava katılabilmeleri için, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, ilgili alım kadrosuna göre üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren fakültelerinden mezun veya bunlara denkliği olan ve YÖK onaylı yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak, Giriş sınavının yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak şartları aranır.

Ayrıca adaylardan 2017 veya 2018 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 70 puan almış olmak şartıd aaranacak. Buna göre Sosyal Bilimler alalnında kadrolar için KPSSp3 veya KPSSP48 puan türünden, Hukuk alanında kadro için KPSSP3 veya KPSSP4 puan türünden ve Mühendislik alanlı için KPSSP3 veya KPSSP2 puan türünden puan almış olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapaca kadyalar öncelike belirtilen nitelikler itaşımaları gerekir ve sonrasında adaylar başvurularına 15 Kasım 2018 tarihi itibari ile başlayabilecek ve en geç 23 kasım 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, Kurumun merkez teşkilatının bulunduğu Eskişehir Yolu 10. Km. No: 276 Çankaya/ANKARA adresine şahsen ya da posta ile yapmaları gerekir. Posta ile yapılan başvurularda, istenilen belgelerin Kuruma en geç son başvuru tarihi mesai saati bitimine kadar ulaşması şarttır. Postadaki gecikmeler dikkate alınmaz. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İlanın tam metni

Editör: TE Bilisim