Diyanet İşleri Başkanlığı yeni bir duyuru yayımladı. Yayımlanmış olan duyuruya göre Diyanet İşleri Başkanlığı rehberlik ve teftiş başkanlığındaki genel idare hizmetleri sınıfına ait 7. dereceli kadroya düzenlenecek sınav sonucuna göre 14 Müfettiş yardımcısı alınacak. Adaylardan 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar ve bazı özel şartlar aranacak.

ADAYLARDAN ARANAN NİTELİKLER:

Diyanet İşleri Başkanlığı Kurum içinfrn alımını yapacağı 14 kişilik kadro ile müfettiş yardımcısı adaylarından, Sınavın yapılacağı yılın Ocak ayının ilk günü itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak, En az lisans seviyesinde dini yükseköğretim mezunu olmak, Diyanet İşleri Başkanlığında Vaizlik, dengi ve üstü görevlerde en az yıl görev yapmış olmak ve sınav tarihinde hala başkanlıkta çalışıyor olmak, Sağlık açısından her türlü iklim şartlarında görev yapabilmek ve görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamk, DİB kadrolarına atananlardan A gurubu kadrolara atanacaklar için Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 70 puan almış olmak, Herhangi bir ceza almamış olmak ve Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nde belirtilen ortak nitelik şartını taşımak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR:

Sınava başvuru yapmak isteyen adaylar ilanın yayımlanması ile birlikte başvurularına başlayabilir ve en geç 07 Aralık 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular son başvuru günü en geç saat 18:00 a kadar Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığına bizzat veya posta ile yapılacaktır. Sınav ilanı hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim