Bir çok Kamu Kurumu veya Kamu Kuruluşu bünyelerindeki memur personel eksikliklerini karşılamak üzere farklı pozisyon ve niteliklerde alım yapmaktadırlar.Söz konusu Ekim ayı Memur Personel alım ilanları yayımlandı ve Ekim ayı içerisinde binlerce memur personel alımı yapılacak. Adyaların söz konusu olan ilanlara başvuru yapabilmeleri için belirtilen başvuru şartlarını taşımaları gerekmektedir. İşin Olsa ekibi olarak sizler için derlediğimiz bu haberimizde sizlere Ekim ayı kamuya memur alımı ve personel alımı yapan kamu kurumları hakkında ve detayları hakkında bilgiler vereceğiz.

Ekim ayı için yayımlanan ilanlara göre kamuya KPSS'li ve KPSS'siz binlerce personel alımı yapılacak. KPSS şartı ile alım yapacak olan kamu kurum veya kuruluşları ise Düşük KPSS Puanı ( en az 50 Puan ) ile memur personel alımı yapacaklar. KPSS ile alım yapılan memur ve personel adayları ilgili kurumlar tarafından giriş sınavına veya uygulamalı sınava tabii tutulacaklardır. Bu sınavları başarılı bir şekilde tamamlayan adayların atamaları yapılacaktır.

KİMLER EKİM AYI İLANLARINA BAŞVURU YAPABİLİR?

Ekim ayı memur alımı ilanlarına başvuru yapacak adayların mutlaka belirtilen şartları taşımaları gerekmektedir. Buna göre başvuru şartlarını taşıyan ve en az lise mezunu olan erkek veya bayan adaylar başvuru yapabilecek. Buna göre adaylardan 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesine göre genel şartlar ve pozisyonuna göre özel şartlar aranacak. İlgili bilgilere haberiizden ulaşabilirsiniz.

ADAYLARDAN ARANAN GENEL VE ÖZEL NİTELİKLER:

Adaylardan 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Buna göre, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından yoksun bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel durum olmamak ve kurumların belirttiği sağlık yönetmeliğindeki nitelikleri taşımak ve bunu sağlık raporu ile belgelemek, Yapılacak güvenlik soruşturmasu ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak şartları aranacaktır.

Özel olarak ise adaylardan, Eğitim şartı, KPSS şartı, YDS şartı ve yaş şartları aranacak. Ayrıca bazı kamu kurumları KPSS şartı olmadan da alım yapmaktadırlar.

KPSS şartı Olmada Alım Yapan Kurumlar:

Yukarıda da bilgisini verdiğimiz üzere bazı kamu kurumları Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı olmadan alım yapıyorlar. Söz konusu kurumları sıralayacak olursak; Milli Savunma Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü Sözleşmeli Personel Alımı, Milli Savunma Üniversitesi, Adalet Bakanlığı Tercüaman Alım İlanında, Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk alımlarında, Çeşitli banka ilanlarında ve bazı belediye ilanlarından KPSS şartı olmadan alım yapılamktadır.

KPSS'li Memur Personel Alımları:

Kamu kurumları memur adayı alırken adaylardan KPSS şartı arıyor. Ancak bir çok kurum Düşük KPSS puanı ile yapmaktadır. Buna göre KPSS En az 55 puan ile ve en yüksek 85 puan ile alım yapılıyor. KPSS geçerlilik süreleri ise, Lise veya Ön Lisans meuznları için 2016 yılı KPSS aranırken Lisans mezunları için 2017 veya 2018 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranmaktadır. Buna göre Lise mezunu olanlar için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden puan alınmış olması gerekmektedir.

Yaş Şartı:

Kamuya memur alımlarında adyalardan yaş kriteri aranıyor. Buna göre adayların kurumların belirttiği yaş seviyesinde olmak zorundadırlar. Memurluk alımlarında bu yazş sınırı 35, Zabıta Memuru ve Polis alımlarında 30, Askeri Personel alımlarında ise 25 veya 27 olarak belirtilmektedir.

Eğitim Şartı:

Eğitim şartı her pozisyon için geçerli olup, Kurumunda lım yapacağı pozisyona göre de eğitim seviyesi değişmektedir. Buna göre adayların en az lise mezunu olmak kaydı ile, Ön Lisans ve Lisans meuznu olmaları gereklidir. Ayrıca yurtdışında eğitim almış olan adaylar için ise, YÖK tarafından onaylanan ve denkliği olan yükseköğretim kurumlarından mezun olunmuş olması gereklidir.

EKİM AYI BAŞVURULARI:

Söz konusu ilanlara başvuru yapacak olan adaylar başvurularını belirtilen tarih aralığında gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Kurumların belirttiği tarih dışında yapılan başvurular geçersiz olarak sayılacaktır.Başvurular ise ilgili kurumu resmi internet sitesi üzerinden edinilecek aşvuru formu ve istenen belgeler ile birlikte, Online, şahsen veya e-posta yöntemi ile yapılmaktadır.

EKİM AYI YAYIMLANAN İLANLARI TAKİP ETME

İşin Olsa olarak mobil uygulaması hazırladık ve yakın zaman içerisinde yayına almıştık. Sizlerde bu uygulamasını telefonunuza indirerek anlık olarak yayımlanan memur personel alım haberlerinden haberdar olabilirsiniz. Ekim ayında yayımlanan tüm ilanları cebinize bildirim olarak alabileceksiniz. Mobil uygulamamız İOS ve Andorid cihazlar için geçerlidir.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

EKİM AYI MEMUR PERSONEL ALIMLARI:

Ekim ayı içerisinde bir çok kamu kurumu kamu personeli alımı gerçekleştirecek. Buna göre alım yapacak kurumlar ise, Milli Savunma Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Farklı Belediyeler, Üniversiteler, Diyanet İşleri Başkanlığı, Adalet Bakanlığı, İl Ödel İdaresi, Emniyet Genel müdürlüğü ve farklı bakanlıklar memur alımı, Kamu Personeli Alımı ve personel alımı yapacaklar.

İşin Olsa ( www.isinolsa.com ) ekibi olarak sizler için hazırladığımız bu haberimizde ekim ayı için alım yapan kurumlar, Son başvuru tarihlerini, KPSS olup olmadığını, Detayları hakkında tablo hazırladık ve bu tabloya aşağıdan ulaşabilir ve ilgili ilanlar hakkında detaylı bilgi sahibi olabilir ve başvuru yapabilirsiniz.

Alım Yapacak
Kurum veya
Kuruluş ve
Pozisyon

KPSS Şartı

Alınacak Personel Sayısı

Son Başvuru Tarihi

Detaylar

KKK

Yok

-

31/12/18

TIKLAYIN

KKK Uzman Erbaş

(isinolsa.com )

Yok

-

31/12/18

TIKLAYIN

SYDV

KPSS 60

-

-

TIKLAYIN

Sağlık Bakanlığı

(isinolsa.com )

Yok

1527

31/12/18

TIKLAYIN

Kamu Denetçiliği Kurumu

Var

15

05/11/18

TIKLAYIN

Fatih Belediyesi

Var

30

09/11/18

TIKLAYIN

Düzce Üniversitesi

Var

9

02/11/18

TIKLAYIN

Bozok üniversitesi

Var

8

02/11/18

TIKLAYIN

Trakya Üniversitesi

Var

68

02/11/18

TIKLAYIN

Eti Maden İşletmeleri

Var

1

01/11/18

TIKLAYIN

Adalet Bakanlığı

Yok

1600

08/11/18

TIKLAYIN

Dışişleri Bakanlığı

Yok

2

01/11/18

TIKLAYIN

TCDD

Var

16

04/11/18

TIKLAYIN

Tarım ve Orman Bakanlığı

Yok

1

09/11/18

TIKLAYIN

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi

Var

1

01/11/18

TIKLAYIN

Altınova Belediyesi

KPSS 55

6

08/11/18

TIKLAYIN

PAEM

Yok

500

05/11/18

TIKLAYIN

Erdek Belediyesi

Yok

1

05/11/18

TIKLAYIN

THY

Yok

-

-

TIKLAYIN

MSB

Yok

-

26/11/18

TIKLAYIN

Alile Çalışma ve Sosyal Hizmetler

Var

13

08/11/18

TIKLAYIN

8 Belediye

Yok

59

-

TIKLAYIN

TOPLAM

TIKLAYIN

İŞİN OLSA/ ÖZEL HABER

Editör: TE Bilisim