Resmi Gazete 17 Eylül 2018 yayınına göre Kamu Denetçiliği Kurumu ( KDK ) bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak için Genel İdari Hizmetleri sınıfında açık bulunan 15 kişilik boş kadro ile adaylara sözlğ sınav yapacak ve sözlğ sınav sonucunda ise atamaları yapılacaktır. Kamu Denetçiliği Kurumu sınav sonucunda bünyesine Kamu Denetçiliği Uzman Yardımcısı alacak.Adayların söz konusu boş pozisyonlara başvuru yapabilmeleri için Kamu Personeli Seçme SInavından ( KPSS ) puan almış olmaları gerekmektedir.

Buna göre Kamu Denetçiliği Kurumu 7 kişi hukuk alnında alım yapacak. Hukuk alanında alınacak adaylardan KPSSP4 uan türü istenecektir. Bir diğer pozisyona göre ise, Sayısal bilgileri, İktisadi, ve İdari Bilimler Fakülteleri, İktisat ve İşletme fakülteleri mezunu için 8 kişi alınacak ve bu yönde adaylardan KPSSP33 veya KPSSP38 puan almış olmak şartı istenecektir.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Kamu Denetçiliği Kurumu bünyesine memur alımını yapacağı adaylardan, 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, En az dört yıllık eğitm veren üniversitelerin, Hukuk veya Sayısal bilgileri, İktisadi, ve İdari Bilimler Fakülteleri, İktisat ve İşletme fakülteleri mezunu olmak veya bunlara denkliği olan ve YÖK onaylı yurtdışı eğitim kurumlarından mezun olmuş olmak, 2017 veya 2018 yıllarında ÖSYM tarafındna yapılan Kamu Personeli Seme Sınavından Hukuk alanı için KPSSP4 ve Diğer alan için başvuru yapacaklardan KPSSP33 veya KPSSP38 puan türünden en az 70 puan almış olmak ve Giriş sınavının yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak şartları aranacaktır.

GİRİŞ SIANVI YAPILACAK?

Kamu Denetçiliği Kurumu alımını yapacağı bu alanlardaki persone ladaylarına Giriş sınavı yapacak. İlgili giriş sınavı sözlü olarak yapılacak olup, Sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi Sınav tarihinden en az 15 gün önce Kamu Denetçiliği Kurumu resmi internet sitesinde duyurulacaktır. 

SINAVA BAŞVURULAR:

Söz konusu sınav başvurusu yapmak isteyen adaylar başvurularına 22 Ekim 2018 tarihi itibari ile başlayabilecekler. Buna göre başvurular en geç 05 Kasım 2018 tarihine kadar yapılması gerekmeketdir. Başvurular son başvuru günü mesai saati bitimne kadar sona erecektir. Adaylar başvurularını Kurumun internet sitesinden (www.ombudsman.gov.tr) indirilerek doldurulacak başvuru formuna KPSS sonuç belgesi eklenmesi suretiyle, yukarıda anılan internet adresi üzerinden elektronik ortamda, şahsen veya posta yoluyla yapılabilecektir. Son başvuru günü en geç 18:00 a kadar kuruma ulaşmayan başvurlar kabul edilmeyecektir. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak ve ilanın tammetnine ulaşmak için Buraya Tıklayınız.