Ülkemizdeki milyonlarca aday malesef işsiz ve bu yönde herhangi bir kadro alabilmek için veya işe girebilmek için ellerinden geleni yapıyorlar. 2019 yılında merkezi atamalarda kadro sayısının düşmesi ve dışarıdan alımların azalması ile adayların iyice umutları kırıldı. Ancak bir yandan da kamuya ve özele ilanlar yayımlanmaya devam ediyor. İşin Olsa ekibi olarak her zaman işsiz adayların ve memur adaylarının yanında bulunduk ve elimizden gelen her şeyi ortaya döktük. Şimdi ise bu haberimizde yine adaylarımıza yardımcı olmak amacı ile kamuya memur, personel ve asker alımları ilanlarının hepsini tek sayfa da topladık ve sizlere detayları aktarıyor olacağız.

14 BİN 800 KİŞİLİK ALIM YAPILACAK?

Kamuya yayımlanmış olan ilanlara göre farklı kamu kurumları ve kuruluşları üzerinden 14 bin 800 memur personel alımı yapılacak. Alımlar, Bakanlıklar, Komutanlıklar, Müdürlükler, ÖSYM ve kamu kuruluşları tarafından yapılacak. Adaylardan bir çok ilan için KPSS şartı aranıyor ancak bazı kamu kurumları da ya düşük KPSS puanı ile ya da KPSS şartı olmadan personel alımı yapmaktadır. Haberimizin devamında başvuru şartları ve diğer detaylara ulaşabileceksiniz.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Kamuya 14 bin 800 memur personel alımı yapılacak. Adayların bu ilanlara başvuru yapabilmeleri için öncelikle belirtilen genel ve özel nitelikleri yerine getiriyor olmaları gerekmektedir. Adaylardan genel olarak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşıyor olmaları gerekmektedir. Özel olarak ise Yaş, Eğitim, KPSS ve YDS gibi şartlar yer alıyor.

Genel Şartlar Nedir?

Adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek gibi şartlar aranır.

Özel Şartlar:

Yaş Şartı: Adayların kamuya memur ve askeri personel olarak atanabilmeleri için yaş niteliğini yerine getiriyor olmaları gereklidir. İKM alımlarında 30, Askeri personel alımlarında 25 ve memur alımlarında 35 yaşından büyük olmamak.

Eğitim Şartı: Alımlar en az lise mezunu olan adayları kapsayacak Bu yönde En az lise mezunu veya dengi okul mezunu olmak, 2 Yıllık Ön lisans programlarından mezun olmuş olmak ve dört yıllık eğitim veren lisans fakültelerinin ilgili bölümlerinden mezun olmuş olmaları gereklidir.

KPSS ŞARTI:

Bazı kamu kurumları KPSS şartı olmadan alım yapıyor. Ancak bir çok memur alımı KPSS puanına göre yapılmaktadır. Bu yönde ÖSYM tarafından yapılmış Kamu Personeli Seçme Sınavından lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden puan almış olmaları gerekmektedir.

ASKERİ PERSONEL ALIMLARI BURADA

Askeri Komutanlıklar tarafından yayımlanan ilanlara göre Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı akademisi 220 subaylık için öğrenci alacak. Ayrıca Jandarmaa Sağlık alanında 78 Subay alacak. Milli Savunma bakanlığı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Uzman erbaş ( çavuş ) alacak. TSK ise Subay ve Astsubay alacağını ilan etti.

MEMUR ALIMLARI DETAYLAR BURADA

Memur alımları KPSS puanına göre yapılıyor. Bu kapsamda Adalet Bakanlığı farklı birimlerinde görevlendirmek üzere, Destek personeli pozisyonlarında, infaz ve Koruma memuru, Büro Personeli teknisyen, psikolog, Sosyal çalışmacı, Mübaşir ve Zabıt katibi gibi kadrolarda alım yapacak.

SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMLARI DETAYLAR BURADA

Sözleşmeli personel kapsamında adaylardan genelde üniversiteler düşük kpss puanına göre alım yapıyorlar. Bu kapsamda, 50, 55 veya 60 ve 70 KPSS puanı ile TSE, Namık Kemal üniversitesi, Adalet bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Fırat üniversitesi, TCDD, Kültür Bakanlığı alım yapacaklar.

KPSS ŞARTI OLMADAN ALIMLAR:

Yukarıda verdiğimiz ilanlarda adaylardan KPSS şartı aranıyordu. Ancak, Jandarma, tarım Bakanlığı, merkez Bankası, İl Jandarma ( Korucu Alımı ) alımlarında adaylardan KPSS şartı aramayacaktır.

İLANLARA ULAŞMAK :

İşin Olsa ekibi olarak hazırladığımız özel bu haberimizde sizlere detaylı alım tablosu hazırladık. Aşağıdaki tablo yardımı ile alı yapacak kuruma, İlanın detaylarına, son başvuru tarihlerine, KPSS şartı olup olmadığına ve toplam alım sayısına ulaşarak bu ilanlara başvuru yapabileceksiniz.

Alım Yapacak
Kurum veya
Kuruluş ve
Pozisyon

KPSS Şartı

Alınacak Personel Sayısı

Son Başvuru Tarihi

Detaylar

Türk Kızılayı

isinolsa.com

Yok

TIKLAYIN

ROKETSAN

Yok

TIKLAYIN

SYDV

TIKLAYIN

THY

29/08/19

TIKLAYIN

TSE

Var

13

13/07/19

TIKLAYIN

Tarım Bakanlığı

isinolsa.com

Yok

1

16/07/19

TIKLAYIN

Jandarma

Yok

220

26/07/19

TIKLAYIN

Adalet Bakanlığı

Var

12 Bin 713

22/07/19

TIKLAYIN

Nanım Kemal Üniversitesi

isinolsa.com

KPSS 50

97

20/07/19

TIKLAYIN

Merkez Bankası

Var

15

03/09/19

TIKLAYIN

Adalet Bakanlığı

KPSS 60

17

19/07/19

TIKLAYIN

Adalet Bakanlığı

KPSS 60

10

19/07/19

TIKLAYIN

İstanbul Üniversitesi

isinolsa.com

KPSS 55

3

20/07/19

TIKLAYIN

İçişleri Bakanlığı

Var

21

07/08/19

TIKLAYIN

Fırat Üniversitesi

Var

100

21/07/19

TIKLAYIN

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı

isinolsa.com

-

-

02/08/19

TIKLAYIN

TCDD

Var

38

16/07/19

TIKLAYIN

Jandarma

Yok

78

-

TIKLAYIN

Akbank

Yok

-

-

TIKLAYIN

İl Jandarma

Yok

400

19/07/19

TIKLAYIN

TSK Subay ve Astsubay

isinolsa.com

Yok

-

06/08/19

TIKLAYIN

Kültür bakanlığı

KPSS 60

56

26/07/19

TIKLAYIN

Yıldız Teknik Üniversitesi

isinolsa.com

Var

5

09/08/19

TIKLAYIN

KPSS 2019/1 Kılavuz

Var

1014

18/07/19

TIKLAYIN

TOPLAM

TIKLAYIN

İŞİN OLSA / ÖZEL HABER ( Haberin Kopyalanması veya kullanılması yasaktır. Uymayanlara yasal işlem başlatılacaktır )