Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaların ardından ilanlar yayımlanmaya başlandı. Resmi Gazete'de yayımlanmış olan ilana göre 56 kişilik farklı kadrolarda personel alımı yapılacak. Ayrıca alımlar farklı illerde yapılacaktır.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü Merkez Teşkilatı ve Bölge Tiyatro Müdürlükleri bünyesinde çalıştırılmak üzere 4857 sayılı İş Kanunu ve Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik kapsamında Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla aşağıda yer alan tabloda dağılımı gösterilen “Sürekli İşçi” alımı yapılacaktır.

KADRI DAĞILIMI NEDİR?

Kültür ve Turizm Bakanlığı 56 kişilik boş kadro ile 23 Temizlik Elemanı, 3 Kapıcı - Kaloriferci, 15 Şoför (Yolcu Taşıma), 13 Güvenlik Görevlisi, 1 Aşçı ve 1 Yer Gösterici alımı yapılacak. Alımlar Merkezi Teşkilatı için Ankara ilinde yapılacak. Taşra Teşkilatı için ise, Ankara, İzmir, İstanbul, Antalya, Adana, Diyarbakır, Bursa illerinde yapılacaktır.

ADAYLARDAN ARANAN GENEL ŞARTLAR:

Kültür bakanlığı adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak. herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Kamusal haklardan mahrum bulunmamak, Yapılacak Güvenlik Soruşturması ve/veya Arşiv Araştırması olumlu sonuçlanmak, Askerlik ile ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak) , Görevini devamlı yapmasına engel sağlık problemi bulunmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaması gereklidir.

Ayrıca adaylar her mesle kolundan sadece bir tanesine başvuru yapailecekler.

ÖZEL ŞARTLAR NEDİR?

1) Bakanlık Merkez ve taşra teşkilatında çalıştırılmak üzere alınacak olan;

a. Kapıcı – Kaloriferci kadroları için önlisans düzeyindeki 2018 KPSS P93 puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmak,

b. Aşçı kadrosu için ön lisans düzeyinde ki 2018 KPSS P93 puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmak,

c. Yer Gösterici kadrosu için lisans düzeyinde ki 2018 KPSS P3 Puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmak,

d. Temizlik Elemanı kadroları için en az ortaöğretim (Lise ve dengi) mezunları arasından Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından gönderilen ve talep şartlarına uyan başvuru sahiplerinin tamamının yer aldığı listeler esas alınmak suretiyle açık iş sayısının 4 (Dört) katı kadar asıl ve aynı sayıda yedek aday için noter huzurunda kura çekimi yapılacaktır. Kura çekimi sonucunda belirlenen asıl adaylar sözlü sınava tabi tutulacaktır.

e. Güvenlik Elemanı kadroları için en az ortaöğretim (Lise ve dengi) mezunları arasından Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından gönderilen ve talep şartlarına uyan başvuru sahiplerinin tamamının yer aldığı listeler esas alınmak suretiyle açık iş sayısının 4 (Dört) katı kadar asıl ve aynı sayıda yedek aday için noter huzurunda kura çekimi yapılacaktır. Kura çekimi sonucunda belirlenen asıl adaylar sözlü sınava tabi tutulacaktır.

f. Şoför (Yolcu Taşıma) kadroları için en az ortaöğretim (Lise ve dengi) mezunları arasından Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından gönderilen ve talep şartlarına uyan başvuru sahiplerinin tamamının yer aldığı listeler esas alınmak suretiyle açık iş sayısının 4 (Dört) katı kadar asıl ve aynı sayıda yedek aday için noter huzurunda kura çekimi yapılacaktır. Kura çekimi sonucunda belirlenen asıl adaylar sözlü sınava tabi tutulacaktır.

2) Adayların vardiyalı çalışmaya engel durumunun olmaması gerekmektedir.

3) Adaylar, başvurunun son günü itibarıyla duyuru ekinde yer alan tabloda meslek kollarına uygun olarak talep edilen eğitim durumu ve özel şartlara haiz olması gerekmektedir.

BAŞVURULAR:

Başvurular Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) internet sitesinden 22 Temmuz /2019 - 26 Temmuz 2019 tarihleri arasında online olarak yapılacaktır. İlan hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için aşağıdaki bağlantıyı kullaanrak başvuru kılavuzuna ulaşabilirsiniz.

İlanın tam Metni