Merkez Bankası resmi internet sitesi üzerinde yeni bir ilan yayımlayarak 15 kişilik boşluk ike bünyesine personel alımı yapacğaını ilan etti. Söz konusu ilanda adayların Çalışma şekli Tam Zamanlı / Kadrolu olarak belirtildi. Merkez Bankası 15 kişilik boş kadro ile Araştırmacı alımı yapacak.

SINAV YAPILACAK?

Başvuru şartlarını taşıyan adyalara banka tarafından farklı sınavlar yapılacak. İlk olarak yazılı Meslek Sınavı yapılacak ve sonrasında, Kişilik ve Yetkinlik Testleri, Komisyon Mülakatı şeklinde ileryecektir. Sınavlar Eylül ayında başlayıp eylül ayında sonlandırılacak.

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR NEDİR?

  • 01.01.1989 ve daha sonra doğmuş olmak.
  • Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasına alınacak kişilerde aranan genel şartları sağlamak.
  • En az dört yıllık eğitim veren Türkiye veya yurt dışındaki denkliği Yükseköğretim Kurulunca tanınmış yükseköğretim kurumlarının; iktisat, ekonometri, maliye, işletme, işletme mühendisliği, finans, matematik, istatistik, endüstri mühendisliği bölümlerinde lisans eğitimini veya iktisat, finans, finansal matematik alanlarında yüksek lisans eğitimini tamamlamış olmak.
  • Son başvuru tarihi itibarıyla son iki yıl içinde yapılan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işe alım sınavlarının komisyon mülakatı aşamasında bir defadan fazla elenmemiş olmak.
  • Son başvuru tarihi itibarıyla son iki yıl içinde yapılan; Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) veya Elektronik Yabancı Dil Sınavından (e-YDS) en az 80 İngilizce puanı veya Test of English as a Foreign Language Internet-Based Test sınavından (TOEFL-iBT) en az 96 puan almış olmak.
  • Son başvuru tarihi itibarıyla son iki yıl içinde yapılan; Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS) en az 85 KPSSP1 puanı veya Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) en az 85 sayısal puan veya GRE sınavından en az 158 sayısal puan veya GMAT sınavından en az 630 puan almış olmak.
  • KPSS, ALES, GRE ve GMAT puanlarına göre aşağıdaki ALES Sınavı Eşdeğerlik Tablosu esas alınarak yapılacak sıralama sonucunda ilk 150 aday (son adayla aynı puanı alan adaylar da dahil) yazılı meslek sınavına çağrılacaktır.

BAŞVURULAR:

ilgili ilan bankanın resmi internet sayfası üzerinde 26 Haziran 2019 tarihinde ilan edilmiş olup başvurular 26 Ağustos 2019 tarihinde başlayacak ve en geç 03 Eylül 2019 tarihine kadar devam edecektir. Başvurular Merkez Bankası resmi internet sayfası (insankaynaklari.tcmb.gov.tr), üzerinden istenen belgelerin sisteme yüklenmesi ile yapılacaktır. Bunun dışında yapılacak hiçbir başvuru yöntemi kabul edilmeyecektir. İlan hakkında detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim