Milli Savunma Bakanlığı resmi İnternet adresi üzerinde yeni bir ilan yayımlayarak Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Uzman Çavuş alımı yapacağını ilan etti. Alımlar en az lise mezunu olan adaylar için geçerli olacak ve başvuru süreci ilanın yayımlanması ile birlikte başladı. Peki 2019 yılı uzman erbaş alım ilanına kimler başvuru yapabilecek? Başvurular ne zamana kadar yapılacak?

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı yayımladığı kılavuzda 2019 yılı uzman erbaş temini yapacağını belirtti ve bu yönde başvuru kılavuzu yayımladı.

KİMLER UZMAN ERBAŞ BAŞVURU YAPABİLİR?

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından alımı yapılacak uzman erbaş alımı için adaylarından bazı nitelikler aranıyor.Bu yönde alımlar en az lise mezunu olan adayları kapsayacak olup, ÖSYM tarafından son iki yıl içerisinde yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden puan almış olan adaylar başvuru yapabileceklerdir.

BAŞVURU KOŞULLARI NEDİR?

Milli Savunma Bakanlığı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Uzman Erbaş başvuruları için adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, En az lise mezunu olmak veya bunda dengi olan yurtdışı eğitim kurumlarından mezun olmuş olmak, Askerlik hizmetini erbaş veya er olarak yapmış veya başvurduğu esnada yapıyor olmak ve Birlik Komutanlıklarınca düzenlenecek olan nitelik belgesinde “Uzman Erbaş Olur” kararı bulunmak,Askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için terhisinin üzerinden beş yıldan fazla geçmemiş olmak, Başvuru yapılan yılın ocak ayı itibari ile 27 yaşını bitirmemiş olmak, Askeri öğrencilik ile ilişiği kesilmemiş olmak, Daha önce TSK da subay, astsubay, uzman jandarma veya uzman erbaş olarak istihdam edilmemiş olmak, Herhangi bir terör örgütü üyesi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Askerlik hizmetini yapmakta iken askerliğe elverişli değildir raporu almamış olmak, Askerlik hizmetini yapmakta iken başvuru yapacaklardan birlik komutanlıklarınca nitelik belgesinden en az 80 puan almış olmak ve kamu haklarından mahrum bulunmamak gibi nitelikler aranacaktır.

BAŞVURULAR BAŞLADI:

Söz konusu Uzman Erbaş ( Çavuş ) alımı için ilan 11 Temmuz 2019 tarihi itibari ile yayımlanmış olup adaylar başvurularını en geç 02 Ağustos 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Adaylar başvurularını https://personeltemin.msb.gov.tr İnternet adresinden çevrimiçi (online) olarak yapacaktır. Halen silah altında olan adaylar çevrimiçi başvurularını yaptıktan sonra, kıt’a özlük dosyalarının muhafaza edildiği ilk amirine (nitelik belgelerinin hazırlanması için) müracaat edeceklerdir.

Ayrıca Adaylar eğitim ve mesleklerine göre en çok beş tercih yapacaktır. Tercihlerindeki kontenjana girememeleri ve istekli olmaları halinde ve idarenin ihtiyaçları doğrultusunda Genel Tercih seçeneğini işaretleyebileceklerdir. İlan hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için , başvuru kılavuzu için ve başvuru ekranı için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiiz.

BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURU EKRANI

Editör: TE Bilisim