Adalet Bakanlığı 03 Temmuz 2019 tarihi itibari ile yeni bir ilan yayımlayarak yeni personeller alımı yapacğaını ilan etti. Bu bağlamda yayımlanmış olan ilana göre Adalet Bakanlığı KPSS ve YDs puanı esas alarak 17 kişilik boş kadro ile farklı gruplarda kamu personeli alımı yapacak. Daha öncede yayımlanmış olan 12 Bin 713 personel alımı için başvur usürecinin devam etmesinin ardından yeni bir ilan gelerek bu sfer düşük KPSS puanı ile alım yapılacğaı öğrenildi.

HANGİ KADRO İÇİN ALIM YAPILACAK?

Adalet Bakanlığı Merkez Teşkilatına, Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü ne 1. Grup 10 Çözümleyici ve 2. Grup 7 Çözümleyici olmak üzere toplamda 17 kamu personeli alımı yapacağını ilan etti.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adalet Bakanlığı alımı yapacağı 17 Çözümleyici adayından;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki genel şartları taşımak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak, 
  • ÖSYM tarafından yapılmış olan yabancı Dil Sınavı ( YDS ) İngilizce dilinden puan almış olmak,
  • Java Programlama dili il diğer programlama dillerinden en az iki tanesini biliyor olmak ve bunu belgelemek,
  • En az 1 yıl bilgi işlem merkezlerinde Programcı olarak çalışmış olmak
  • Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olması

BAŞVURULAR:

Söz konusu ilan 03 temmuz 2019 tarihinde ilan edilmiş olup adaylar başvurularına 05 Temmuz 2019 tarihi itibari ile başlayabilecekler ve en geç 19 Temmuz 2019 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. 

Başvurular istenen belgeler ile birlikte Adalet bakanlığı personel genel Müdürlüğü Merkez teşkilatı Şube Müdürlüğü Bakanlıklar / ANKARA adresine şahsen veya son başvuru gününe kadar posta yolu le yapılacaktır. İlanın tam metnine ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim