Farklı bakanlıklar ve kamu kurumları tarafından yayımlanmış olan ilanlara göre kamuya KPSS puanı ile binlerce memur personel alımı yapılacak. İlanlar Devlet Personel Başkanlığı ve farklı kamu kurumları ve kuruluşları tarafından yayımlandı ve başvuru yamak isteyen adaylar için başvuru şartları belirtildi. Buna göre adaylar başvurularını başvuru tarihleri içerisinde gerçekleştirebilriler. Buna göre topldam kamuya 10 bin 300 memur alımı ve personel alımı yapılacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Başvuru yapacak adaylar, öncelikle belirtilen başvuru şartlarını taşımak zorundadırlar. Buna göre adaylardan bazı genel ve bazı özel nitelikler aranacak.

Adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, En az lise mezunu, Ön Lisans mezunu ve Lisans mezunu olmak, Kurumlar tarafından belirtilen yaş şartını taşımak ve adaylardan aranan KPSS şartını taşımaları gereklidir.

ALIM YAPACAK KURUMLAR VE DETAYLARI:

Kamuy KPSS en az 50 puan ile alım yapan kurumlar, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri, Devlet hava Meydanları, Çeşitli Belediyeler, Kamu Denetçiliği Kurumu, Diyanet İşleri Başkanlığı, Çeşitli Üniversiteler ve Emniyet Genel Müdürlüğü gibi bakanlıklar ve kurumlar alım yapacak. İşte Detaylar;

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü: İlgili kurum bünyesine 15 kişilik boş kadro ile sözleşmeli olarak Bilişim personeli alımı yapacağını ilan etti. Buna göre adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavından lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak ve YDS den puan almış olmak şartları aranır. Ayrıca bu iki sınavın ortalamasına göre adaylara Giriş sınavı yapılacak. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Enez Belediyesi: Belediye bünyesindeki memur personel eksikliğini gidermek için 9 kişilik boş kadro ile 3 Ekonomis, 3 Zabıta Memuru ve 3 İtfaiye eri alımı yapılacak. Adaylardan bu yönde Lise mezunu ve Lisans mezunu olmak nitelikler iaranacak ve eğitim seviyesine göre, Lise mezunları için 2016 yılı KPSSP94 ve Lisans mezunları için 2018 yılı KPSSP3 puan türünden en az 50 ve 60 puan almış olmaları gereklidir. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Diyanet İşleri Başkanlığı: Dİyanet bünyesine toplamda 55 kişilik kadro ile uzman yardımcısı pozisyonlarına memur alımı yapacak. Buna göre, 25 Din İşleri Yüksek Kurulu Uzman yardımcısı ve 30 Diyanet İşleri Uzman yardımcısı alacak. Adaylardan bu yönde Lisans seviyesinde KPSSp3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartları aranacaktır. Detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Emniyet Genel Müdürlüğü: EGM Polis Akademisi Başkanlığı bünyesindeki eksikliği gidermek için 23. Dönem POMEM kapsamında 10 bin kişilik boş kadro ile Erkek ve bayan polis alımı yapacak. Buna göre Lisans mezunu 8 bin Polis ve Ön Lisans mezunu 2 bin polis alımı yapılacak. Bu doğrultuda Lisans mezunlarından KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak ve Ön Lisans mezunları için KPSSP93 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartları aranacaktır. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Doğanhisar Belediyesi: Belediye bünyesindeki eksikliği doğrultusunda yayımladığı ilana göre 2 Tekniker ve 1 Mühendis alacak. Ayrıca adaylardan bu yönde KPSS den en az 60 puan almış olmak şartı aranacak. Detaylar için Buraya Tıklayınız.

Orhaneli Belediyesi: Orhaneli belediyesi bünyesine KPSS en az 55 puan ile 1 Zabıta Memuru alacak. Detaylar İçin Tıkla

Kamu Denetçiliği Kurumu: KDK bünyesine 15 kişilik boş kadro ile farklı KPSS puan türlerinde memur personel alımı yapacak. 15 Kişilik kadro ile Hukuk alanında ve Sayısal bilgileri, İktisadi, ve İdari Bilimler Fakülteleri, İktisat ve İşletme alanlarında alım yapılacak. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Zeytin Burnu Belediyesi: Beediye 2 kişilik boş kadrosu ile Avukat alımı yapacak bu doğrultuda adaylar dan KPSSp3 puan türünden puan almış olmak şartı aranacak. İlan hakkında detaylar için Buraya Tıklayınız.

Balıkesir Üniversitesi: Balıkesir üniversitesi personel eksikliğini karşılamak üzere 15 Sözleşmeli Hemşire ve 3 Diğer Sağlık Personeli olmak üzere toplamda 18 kişilik boş kadro ile kamu personeli alımı yapılacak. Buna göre, adaylardan Lise Mezunu olanlar için KPSSP94 ve Ön Lisans mezunları için KPSSP93 puan türünden puan almış olmaları gerekmektedir. Detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Tarım ve Orman Bakanlığı SUEN bünyesine memur alacak. İlan hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Devlet Hava Meydanları: DHMİ bünyesindeki personel eksikliğini gidermek için 120 kişilik boş kadro ile 100 Stajyer Hava Trafik Kontrolorü ve 20 Asistan Hava Tarfik Kontrolorü alımı yapılacak. Buna göre adaylardan 2018 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacak. Detaylar için Buraya Tıklayınız.

Selçuk Üniversitesi: Üniversite personel eksikliğini karşılamak için 47 kişilik boş kadro ile sözleşmeli olarak, 5 Fizyoterapist, 1 Diyetisyen, 2 Röntgen teknisyeni, 8 Sağlık Teknikeri, 3 Ebe ve 28 Hemşire olmak üzere toplamda 47 Sözleşmeli personel alımı yapacak. Adaylardna bu yönde Lise mezunu olanlar için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden puan almış olmaları gerekmektedir. Detaylar için Buraya Tıklayınız.

Fatih Belediyesi: Fatih belediyesi bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere 30 kişilik boş kadro ile zabıta memuru alacak. Buna göre 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gereklidir. Detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Kırıkkale Üniversitesi: Kırıkkale üniversitesi 46 personel alımı yapacağını ilan etti. Buna göre 46 kişilik boş kadro ile, Lisans Mezunu 28 hemşire, Lise Mezunu 2 Hemşire, Ön Lisans Mezunu 6 Diğer Sağlık Personeli ve Lisans mezunu 10 Ebe alımı gerçekleştirecek. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

YAYIMLANAN İLANLARDAN HABERDAR OLMA:

Yayımlanmış olan ilanlardan her daim haberdar olmak için İşin Olsa Mobil uygulamasını telefonunuza indirerek kamuy yayımlaanacak yeni ilanlardan haberdar olabilirsiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim