Devlet Personel Başkanlığı tarafından 28 Eylül 2018 tarihinde yayımlanmış olan ilana göre Diyanet İşleri Başkanlığı Merkez Teşkilatında bulunan eksikliği gidermek için boş ta bulunan Din İşleri Yüksek Kurulu Uzman Yardımcısı ve Diyanet İşleri Uzman yardımcısı alımı yapacak. Bu yönde toplamda 55 kişi alınacak. Ayrıca DiB bu pozisyonlar için adaylara iki aşamalı (yazılı ve sözlü) yarışma sınavı yapılacaktır. Detaylar haberimizin devamında yer almaktadır.

HANGİ KADRODA KAÇ KİŞİ ALINACAK?

Diyanet İşleri Başkanlığı Diyanet İşleri Uzman yarduncusu pozisyonu için 30 ve Din İşleri Yüksek Kurulu Uzman Yardımcısı ünvanında 25 kişi alacak.

ADAYLARDAN HANGİ ŞARTLAR ARANACAK?

Adayların başvuru yapabilmeleri için, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki belirtilen şartları taşımak, En az Lisans düzeyinde dört yıllık fakültelerden mezun olmuş olmak, 2017 veya 2018 yıllarında ÖSYM tarafından yapılan  Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSp3 ve KPSSP4 puan türünden en az 60 puan almış olmak, SInavı nyapılacağı tarihi tibari ile henüz 35 yaşını doldurmamış olmak, Daha önce yapılmış olan ilgili alanlar için sınavlara katılıp iki defa başarısız olmamış olmak ve Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin (b) bendinde belirtilen ortak nitelik şartını taşımak nitelikleri aranacaktır.

BAŞVURULAR:

Yukarıdaki sözk onusu pozisyonlara başvruru yapacak adayların başvurularını ekim ayı içerisinde tamamlamaları gerekmektedir. Başvurular (https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/Kurumdisi) adresi üzerinden e-başvuru formunu doldurduktan sonra başvurularını onaylatmak üzere istenen belgelerle birlikte herhangi bir il müftülüğüne mesai saatleri içerisinde (saat 08:30-16:30 arası) şahsen müracaat edeceklerdir.

Buna göre Din İşleri Yüksek Kurulu Uzman Yardımcısı pozisyonuna başvurular 01 Ekim 2018 tarihi ile 16 Ekim 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Diyanet İşleri uzman Yardımcısı pozisyonu için ise, 03 Ekim 2018 tarihi ile 17 Ekim 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. İlanlar hakkında daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

Din İşleri Yüksek Kurulu Uzman Yardımcısı İlanı

Diyanet İşleri uzman Yardımcısı İlanı

Editör: TE Bilisim