Kamu kurumları bünyelerindeki memur personel eksikliğini tamamlamak amaçlı farklı alanlarda istihdam sağlamaktadırlar. İlgili ilanlar kurumların kendi resmi İnternet sitelerinde veya Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanmaktadırlar. Mart ayının bitmesi ile birlikte Kamu kurumları veya kamu kuruluşları bünyelerindeki çalışan memur personel eksikliğini karşılamak amaçlı yeni alım ilanları yayımlıyorlar. Bizlerde bu haberimizde sizlere Nisan ayı memur alımları ve personel alımları hakkında detaylı bilgi veriyor olacağız. Adayların bu ilanlara başvuru yapabilmeleri için Kamu kurumlarının aradıkları nitelikleri taşımak zorundadırlar. Buna göre aşağıda detaylı bilgi sahibi olabileceğiniz bilgileri paylaşıyor olacağız.

NİSAN AYI ARANAN ŞARTLAR NELERDİR?

Nisan ayı memur personel alımı için adayların bazı nitelikleri taşımaları zorunludur. Buna göre kamu kurumları adaylardan bazı genel nitelikleri yaş nitelikleri, KPSS şartı, YDS şartı, Eğitim şartı gibi başvuru şartları aramaktadır. Adayların bu nitelikleri taşımaları doğrultusunda başvuruları kabul edilecek ve eğer kurum Giriş sınavı yapacaksa adaylar sınava davet edilecektir. Buna göre adayların KPSS puan durumu esas alınarak sıralama yapılacak ve kadro sayısının kurumun belirlediği şeklinde kat sayısı alınarak KPSS sıralamasına göre adaylarda öncelikle yazılım ve sonra sözlü sınav yapılacaktır.

GENEL ŞARTLAR NELERDİR?

Nisan ayında adayların kamu memur ve personel alımı ilanlarına başvuru yapabimeleri için adayların, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımaları, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak,Erkek adaylar için askerliğini yapmış olmak ve ilgisi olmamak gibi nitelikleri taşımaları şarttır.

KPSS, EĞİTİM, YAŞ VE YDS NİTELİKLERİ:

Adayların ayrıca yukarıdaki niteliklerle beraber özel olarak belirtilen nitelikler olan, KPSS, YDS, Yaş ve Eğitim gibi nitelikleri'de taşımaları şarttır.

Buna göre adaylardan kamu kurumları genellikle 35 yaşını doldurmamış olmaları gerekli. Ancak bazı askeri alımlar ve polis alımlarında yaş sınırı 27 veya 30 yaşını doldurmamış olmak gibi istenmektedir.

Eğitim açısından ise, adayların en az lise mezunu olmak şartı ile, Ön lisans veya Lisans programlarından mezun olmuş olmaları gereklidir. Yurt dışında eğitim almış olan adaylar için ise, YÖK tarafından onaylanmış ve denkliği kabul edilen ilgili birimlerden mezun olmuş olmaları gerekmektedir.

KPSS şartı olarak ise, bazı kurumlar KPSS şartı ile bazı kurumlar ise KPSS şartı olmadan alımlarını tamamlıyorlar. Ancak bir çok kamu kurumu adaylardan 2016 veya 2017 yıllarında yapılan Kamu Personeli seçme sınavından, Lise mezunları için KPSSP94, Ön lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 pua türünden kurumun belirttiği şekilde en az 60 olmak üzere 70 veya 80 puan gibi puan almış olmaları istenmektedir. Ayrıca adayların yüksek puan almış olmaları kurumun yapacağı Giriş sınavına katılmak için bir avantaj olacaktır.

Bazı kamu kurumları ise adaylardan Yabancı Dil Sınavı ( YDS ) şartı arıyorlar. Buna göre KPSS şartı olmadan alım yapan bakanlıklar veya kurumlar genellikle YDS niteliği aramaktadır. Buna göre adayların geçerlilik süresi dolmamış olan ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Sınavından geçerli dilde iyi puan almış olmaları şarttır.

KPSS Şartı Olmadan Alım Yapan Kurumlar:

Yukarıda da bilgisini verdiğimiz üzere bazı kurumlar Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı olmadan alım yapıyorlar. Buna göre Nisan ayında, Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Askeri alımlar, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Bazı belediyeler, Diyanet İşleri Başkanlığı ve TÜBİTAK gibi kurumlar adaylardan Nisan ayında geçerli olan ilanları için KPSS Şartı aramayacaklardır.

BAŞVURULAR NASIL NE ZAMAN YAPILIR?

Başvuru yapacak adaylar başvurularını mutlaka başvuru tarihleri içerisinde gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre adayların mutlaka ilan için belirtilen başvuru tarihlerini incelemeleri ve son başvuru gününe kadar başvurularını yapmaları şarttır. Başvurular kurumların belirttiği şekilde, Şahsen, Posta, e-posta veya elektronik ortamda yapacaklardır. Kurumun belirttiği tarihler dışında yapan veya belirttiği şekilde yapmayan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

NİSAN AYI ALIM YAPAN KAMU KURUMLARI:

Kamuya Memur Alımı ve Kamuya Personel Alımı ilanlarını Nisan ayında da sizlere sunuyoruz. İşin Olsa ( www.isinolsa.com ) ailesi olarak alım yapan kurumların tamamını bir araya topladık ve sizlere sunuyoruz. Aşağıda sizler için hazırladığımız tablo yardımı ile alım yapan kurumlara ulaşabileceksiniz. Tabloda alım yapan kurum, başvuru tarihleri, KPSS şartı olup olmadığı, alım sayısı ve ilanın detaylarının bilgisi verilmektedir.

İLANLARI NASIL TAKİP EDERİM?

Nisan ayı memur personel alımı ilanlarını takip ederek hiç bir ilandan kalmayacak ve başvurularınızı zamanında yapacaksınız. Sizde bizleri çeşitli mecralarda takip ederek sürekli olarak Nisan ayı memur alımlardan haberdar kalacaksınız.

Peki İşin Olsa Nasıl Tabil Edilir? Mobil Uygulama Nedir?

İşin Olsa ailesi olarak sizler için çeşitli sosyal medya hesapları ve Mobil uygulama kurduk. Sosyal ağlar bir çoğumuzun genellikle yakından takip ettiği platformlardır. Bu nedenle sizde bizleri Sosyal medyadan takip etmeyi unutmayınız ve ilanlardan haberdar olunuz.

Ayrıca yanı sıra sizler için hazırladığımız Mobil uygulamamızı'da indirerek kamu personeli ilanlarını devamlı olarak cebinize bildirim olarak alabilirsiniz. Mobil uygulamamız yayında olup, Play Store'den veya App Store'den indirerek kamu ilanlarını telefonunuza bildirim olarak alabilirsiniz.

Bizleri Mobil Uygulama veya Sosyal ağlat üzerinden takip etmek için aşağıdaki bağlantıları kullanınız.

İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

Facebook Sayfamız: İşçi Personel Memur Alımı

Güncel ilanları takip edebileceğiniz ve diğer kullanıcılar ile tartışabileceğiniz Facebook Gurubumuz: İşçi Personel Memur Eleman Alımları

Twiter Hesabımız: İşinOlsa

İnstagram Hesabımız: kamumemurpersonelalimi

Alım Yapacak
Kurum veya
Kuruluş ve
Pozisyon

KPSS Şartı

Alınacak Personel Sayısı

Son Başvuru Tarihi

Detaylar

KKK

Yok

-

31/12/18

TIKLAYIN

KKK Uzman Erbaş

Yok

-

31/12/18

TIKLAYIN

Hazine Müsteşarlığı

Yok

8

27/04/18

TIKLAYIN

Sahil Güvenlik Komutanlığı

KPSS 60

240

30/04/18

TIKLAYIN

Mevlana Kalkınma Ajansı

-

11

30/04/18

TIKLAYIN

Avrupa Birliği Daimi Temsilciliği

Yok

1

27/04/18

TIKLAYIN

Dışişleri Bakanlığı

Yok

3

27/04/18

TIKLAYIN

ÖSYM

Yok

11

30/04/18

TIKLAYIN

Adnan Menderes Üniversitesi

Var

70

30/04/18

TIKLAYIN

Bozok Üniversitesi

Var

102

30/04/18

TIKLAYIN

Sağlık Bilimleri Üniversitesi

Var

3

01/05/18

TIKLAYIN

Necmettin Erbakan Üniversitesi

Var

210

27/04/18

TIKLAYIN

Uludağ Üniversitesi

Var

191

26/04/18

TIKLAYIN

EGM

Yok

1

04/05/18

TIKLAYIN

BOTAŞ

KPSS 60

13

26/04/18

TIKLAYIN

İnönü Üniversitesi

Var

154

02/05/18

TIKLAYIN

Mersin Üniversitesi

Var

195

03/05/18

TIKLAYIN

İzmir Kalkınma Ajansı

-

8

04/05/18

TIKLAYIN

Dışişleri Bakanlığı

Yok

2

-

TIKLAYIN

Et ve Süt Kurumu

KPSS 60

11

30/04/18

TIKLAYIN

Orman Genel Müdürlüğü

Yok

3

02/05/18

TIKLAYIN

TÜBİTAK

Yok

60

04/05/18

TIKLAYIN

Cumhuriyet Üniversitesi

Var

103

07/05/18

TIKLAYIN

Sahil Güvenlik

Var

1

03/05/18

TIKLAYIN

SYDV

KPSS 60

-

-

TIKLAYIN

Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı

Yok

1

10/05/18

TIKLAYIN

Ankara Üniversitesi

Var

204

08/05/18

TIKLAYIN

Kırıkkale Üniversitesi

Var

63

08/05/18

TIKLAYIN

Çayıralan Belediyesi

Var

3

21/05/18

TIKLAYIN

Erciyes Üniversitesi

Var

158

08/05/18

TIKLAYIN

Selçuk Üniversitesi

Var

88

09/05/18

TIKLAYIN

Emniyet Genel Müdürlüğü

Var

1

03/05/18

TIKLAYIN

Jandarma Genel Komutanlığı

16

10/05/18

TIKLAYIN

TOPLAM

TIKLAYIN