Devlet Personel Başkanlığı tarafından 19 Nisan 2018 tarihli yayımlanmış olan ilana göre, Dışişleri Bakanlığı sözleşmeli personel alımı yapacak. İlgili yayınlara göre Dışişleri Bakanlığına bağlı olan iki konsolosluk bünyelerindeki kamu personeli eksikliğini gidermek amaçlı sözleşmeli olarak sekreter alımı yapacaklar. İlgili alım yapak konsolosluklar, Karslsruhe Başkonsolosluğu ve New York Başkonsolosluğudur. Buna göre iki Konsoloslukta bünyelerinde münhal bulunan kadrolarına göre 1 er Sözleşmeli Sekreter pozisyonunda Sınav ile personel alımı yapılacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Başkonsolosluklar alımı yapacakları sekreter adaylarından, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, Yapılacak sınav itibari ile 41 yaşından gün almamış olmak, En az lise mezunu veya dengi okul mezunu olmak veya MEB onaylı yabancı okullardan mezun olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Bilgisayar veya daktilo kullanabilmek, News York Başkonsolosluğu için ingilizce ve Karslsruhe Başkonsolosluğu için Çok iyi derecede Almanca ve Türkçe bilmek, Her türlü iklim şartlarında çalışmasına engel olabilecek bir durum olmamak ve Herhangi bri suç hükümlülüğü bulunmamak şartları aranmaktadır.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar, başvurularını gerçekleştirebilmeleri için başvuru şartlarını taşımaları gerekmektedir. New York Başkonsolosluğu için en geç 03 Mayıs 2018 tarihine kadar Karslsruhe Başkonsolosluğu için en geç 07 Mayıs 2018 tarihine kadar şahsen başvur yapılması gerekmektedir. İlgili ilanlar hakkında daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantları inceleyerek ilanların tam metinlerine ulaşabilirsiniz.

Karlsruhe Başkonsolosluğu

New York Başkonsolosluğu

Editör: TE Bilisim