Sahil Güvenlik Komutanlığı memur personel alım ilanı yayımladı. Yayımlanan ilana göre lise mezunu ve önlisans mezunu toplamda 240 Sözleşmeli personel alımı yapılacak. Başvurular Nisan ayı içerisinde tamamlanacak ve adayların başvuru yapabilmeleri için aranan niteliklre uygun olmaları şarttır. Buna göre Sahil Güvenlik Komutanlığı Merkez ve Taşra teşkilatına farklı pozisyon ve alanlarda 240 kişi alacak. Ayrıca söz konusu olan ilana Erkek ve bayan adaylar da başvuru yapabileceklerdir.

ALIM KADROLARI NELERDİR?

Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesine toplamda 240 Memur alımı yapacak. İlana Lise Mezunları ve Lisans mezunları başvuru yapabilecektir. Buna göre Büro Personeli, Tekniker, Teknisyen ve Destek Personeli pozisyonlarında alım yapılacak. Lise mezunu 176 ve önlisans mezunu 64 personel alınacaktır. 

Lise Mezunu Alım Kadroları:

Söz konusu olan Lise mezunu alım kadroları, Destek personeli, Teknisyen ve Büro Personelidir. Destek Personeli Pozisyonunda  3 bahçıvan, 6 Berber, 4 Boyacı/ Badanacı, 59 Hizmetli, 6 Garson ve 2 Terzi olmak üzere 84 Kişi alınacak. Teknisyen kadrosu için ise, 9 Bilgisayar/ Veri Bankası, 2 Bakım Onarım, 2 basın Yayın, 4 Elektrik, 2 Motor, 3 Santral, 3 Elektronik, 1 Gemi İnşa, 1 Klima İklimlendirme, 3 Sıhhi Tesisat olmak üzere 30 kişi ve Büro Personeli Pozisyonu için, 3 Ambar, 12 Mal Sorumlusu, 6 Hesap Sorumlusu, 2 Kasiyer, 41 Düz Büro Personeli, 2 Resepsiyon olmak üzere 65 kişi alınacaktır.

Önlisans Mezunu Alım Kadroları:

Sahil Güvenlik Komutanlığı Önlisans mezunu toplamda 64 kişi alacak ve Memur Alımları kadroları Tekniker ve Büro Personeli Pozisyonlarına verilmektedir. Buna göre Büro Personeli Pozisyonunda, 3 Dava Takip, 8 giriş Kontrol, 1 Fotoğraf, 14 Mali İşler olmak üzere 24 ve Tekniker Pozisyonu için, 3 Elektrik Teknikeri, 8 Elektronik Teknikeri, 16 bilgisayar Teknikeri, 5 Harita Kadastro, 3 İnşaat, 1 Sıhhi Tesisat, 1 Video Montoj pozisyonunda tekniker alacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Başvuru yapacak adaylar öncelikle belirtiken nitelikleri taşımak zorundadırlar. Adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı ve ilgili alım yapılacak alan için eğitim şartı aranmaktadır. Buna göre adayların 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından En Az 60 puan almış olmaları şarttır. Lise mezunları için KPSSP94 ve Önlisans mezunları için KPSSP93 puan türleri esas alınacaktır. Eğitim olarak ise, Lise mezunları için ilgili eğitim liselerinden ve Önlisans mezunları için İlgili Meslek Yüksekokullarından mezun olmaları şarttır.

Ayrıca özel nitelikler dışında adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, başvuru tarihi itibari ile 18 yaşını tamalamış olmak ve 01 Ocak 2018 tarihi itibari ile 36 yaşıdan gün almamış olmak, Askerlik durumu itibari ile askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Daha önceden sözleşmeli personel statüsünde çalışanlar için, başvuru yapacağı tarih itibariyle sözleşme fesih tarihinin üzerinden en az bir yıl geçmiş olmak niteliklerini taşıyan adaylar başvuru yapabilirler.

BAŞVURULAR NE ZAMAN NASIL YAPILACAK?

Sahil Güvenlik Komutanlığı 240 personel alım ilanına başvuru yapacak adaylar başvurularına 09 Nisan 2018 tarihi saat 15:00 itibari ile başlayacaklar. Buna göre başvurular en geç 30 Nisan 2018 tarihi saat 14:00 a kadar yapılması gerekmektedir. Başvurular sadece Sahil Güvenlik Komutanlığı resmi internet sayfası olan www.sahilguvenlik.gov.tr adresinden yapılacaktır. Bunun dışında şahsen veya posta yolu ile yapılan başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir. Başvursunu yapan adaylar www.sahilguvenlik.gov.tr adresi üzerinden 15 mayıs 2018 tarihinden sonra yapılacak duyuru ile başvuru kabul edilen adaylar Mülakata katılacaklardır.

İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim