Ülkemizde bulunan işsizlik nedeni ile milyonlarca kişi malesefki işsizdir. Bu sebeple milyonlarca kişi eğitim sürecini tamamlayıp memur olabilmek için Kamu Personeli Seçme Sınavına girmektedir. Hal böyle olunca kamu kurumları veya kamu kuruluşları bünyelerindeki memur personel eksikliğini karşılamak amaçlı istihdam sağlamaktadır. Son zamanlarda yayımlanan ilanlara göre Kamuya 11 Bin Memur Alımı yapılacak. Alımlar adayların başvuru şartlarını taşımaları doğrultusunda gerçekleşecek ve bu yönde adaylara Giriş sınavı yapılacaktır. Peki kimler başvuru yapabilir ve hangi kamu kurumları kamuya memur personel alımı yapıyor? İşte tüm detayları sizler için derledik ve aşağıda sizlere sunuyoruz.

KİMLER KAMU İLANLARINA BAŞVURU YAPABİLİR?

Yayımlanan ilanlara başvuru yapacak adaylar öncelikle başvuru koşullarını taşımaları gerekmektedir. Bu yönde kamu kurumları veya kamu kuruluşları duyurularında adaylardan aranacak şartları belirtmektedirler. Buna göre adaylardan genel olarak, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi bulunmamak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak gibi nitelikler aranmaktadır. Ayrıca bunlar dışında adaylardan Eğitim Şartı, Sınav Şartı, Yaş Şartı, KPSS şartı ve YDS şartı gibi nitelikler aranmaktadır.

Aranan Eğitim şartı: Adayların bu nitelikle belirtilen seviyede eğitimlerini tamamlamış olmaları zorunludur. Kamu kurumları en az lise mezunu olmak kaydı ile Önlisans mezunu veya lisans mezunu alım yapıyorlar. Buna göre eğitimlerini tamamlayan adaylar başvuru yapabilecek. Ayrıca lisans mezunları için Yurtdışında eğitim görmüş olan adaylar için YÖK tarafından onaylanmış ve denkliği kabul edilen yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmaları şarttır.

Yaş Şartı Nedir?

Memur olmak isteyen adayların en çok zorlandıkları konulardan olan yaş şartı malesefki kurumların belirlediği nitelikler doğrultusunda ilerlemektedir. Askerli personel alımlarından genellikle yaş sınırı 27 ile sınırlanmış tır. Polis Memuru alımlarından ise 30 yaşından büyük olmalaları gereklidir. Diğer Memur kadrolarındaki alım yapan kurumlar ise Devlet memurları kanununa göre 35 yaşını tamamlamamış olmak şartı arıyorlar.

KPSS'li KPSS'siz MEMUR PERSONEL ALIMLARI YAPILIYOR!

Kamu kurumları adaylardan genellikle KPSS şartı aramaktadırlar. Bir çok kamu kurumu veya kamu kuruluşu adayların 2016 veya 2017 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az lise mezunu olmak şartı ile Önlisans veya Lisans mezunu seviyesinde puan almış olmaları şarttır. Buna göre Lise mezunları için KPSSP94, Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 60 puan olmak şartı ile 70 veya 80 puan şartları aranmaktadır. Taban puan tamamen kurumun belirlediği seviyede olması gereklidir.

Ancak bazı kurumlar ise adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı olmadan alım yapıyorlar. Özellikle TÜBİTAK, Askeri ilanlar, Milli Savunma bakanlığı gibi kurumlar KPSS şartı aramıyorlar.

KPSS dışında ayrıca , eğer alımı yapılacak pozisyon yabancı dil gerektiriyorsa adayların bu yönde gerçelilik süresi dolmamış olmak şartı ile ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dİl Sınavından Belirtilen puan seviyesinde puan almış olmaları zorunludur.

HANGİ KURUMLAR KAMUYA ALIM YAPIYOR?

Ülkemizde bulunan bir çok kurum aralıklarla her yıl alım yapmaktadırlar. Bu haberimizde, Çeşitli Bakanlıklar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, Polis Akademisi Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, TÜBİTAK, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Çeşitli üniversiteler, TİGEM, ÖSYM gibi kurumlar 11 Bin civarında alım yapmaktadır.

KAMUYA BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Başvuru işlemi tamamen kamu kurumunun belirlediği şekilde ve başvuru taihleri içerisinde yapılıyor. Yayımlanan duyuruda Başvuru tarihleri mutlaka belirtilmekte ve adayların belirtilen bu tarihler içerisinde başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre başvurular Şahsen, Posta, e-posta veya elektronik ortamda yapılıyor. Başvuru yöntemi mutlaka yayımlanan ilanda belirtilmektedir.

İŞİN OLSA TAKİP PLATFORMLARI:

İşin Olsa ailesi olarak her zaman sizlerin iş bulmasına ve kamu haberlerini takip etmesine yardımcı oluyoruz. Sizde bizi çeşitli platformlarda takip ederek mevcut hayatınıza devam etmeniz dahilinde sürekli olarak bizlerden haberdar olacaksınız. Sizler için hazırladığımız İşin Olsa Mobil uygulaması sayesinde telefonunuza sürekli olarak Memur alım ilanlarını ve kamu haberlerinden haberdar olabileceksiniz.

İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

Ayrıca bizleri sosyal medya üzerinden takip edebilirsiniz. Aşağıdan Sosyal Medya hespalarımıza ulaşınız.

Facebook Sayfamız: İşçi Personel Memur Alımı

Güncel ilanları takip edebileceğiniz ve diğer kullanıcılar ile tartışabileceğiniz Facebook Gurubumuz: İşçi Personel Memur Eleman Alımları

Twiter Hesabımız: İşinOlsa

İnstagram Hesabımız: kamumemurpersonelalimi

ALIM YAPAN KAMU KURUMLARI:

İşin Olsa ( www.isinolsa.com ) ailesi olarak sizler için özel olarak bir tablo hazırladık ve bu tablo yardımı ile alım yapan kamu kurumlarına ulaşabileceksiniz. Aşağıdaki tabloda, alım yapan kuruma, KPSS şartı olup olmadığına, Alım sayısına, Son başvuru tarihine ve ilanın detaylarına ulaşabileceksiniz. İşte alım yapan Kamu Kurumları;

Alım Yapacak
Kurum veya
Kuruluş ve
Pozisyon

KPSS Şartı

Alınacak Personel Sayısı

Son Başvuru Tarihi

Detaylar

TMSF

Var

20

13/04/18

TIKLAYIN

KKK

Yok

-

31/12/18

TIKLAYIN

TSE

Var

10

26/03/18

TIKLAYIN

KKK Uzman Erbaş

Yok

-

31/12/18

TIKLAYIN

Serhat Kalkınma AJansı

-

5

06/04/18

TIKLAYIN

Zafer Kalkınma Ajansı

-

5

30/03/18

TIKLAYIN

Kamu Gözetimi Kurumu

Yok

-

25/03/18

TIKLAYIN

TÜBİTAK

Yok

172

29/03/18

TIKLAYIN

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı

Var

40

06/04/18

TIKLAYIN

DKK

KPSS60

Subay Alımı

28/03/18

TIKLAYIN

Ankara DOB

Yok

1

26/03/18

TIKLAYIN

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

-

2

-

TIKLAYIN

TİGEM

-

150

30/03/18

TIKLAYIN

İçişleri Bakanlığı

Var

30

06/04/18

TIKLAYIN

ÖSYM

Yok

5

02/03/18

TIKLAYIN

Jandarma

KPSS 60

500

01/03/18

TIKLAYIN

Sahil Güvenlik

-

72

01/03/18

TIKLAYIN

Dışişleri Bakanlığı

Yok

1

05/04/18

TIKLAYIN

Hazine Müsteşarlığı

Yok

8

27/04/18

TIKLAYIN

İçişleri Bakanlığı

Var

10

13/04/18

TIKLAYIN

EGM

Var

1

13/04/18

TIKLAYIN

Ankara DOB

Yok

1

09/04/18

TIKLAYIN

Bartın İl Özel İdaresi

Yok

3

12/04/18

TIKLAYIN

Türk Kızılayı

Yok

-

-

TIKLAYIN

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı

Var

10

06/04/18

TIKLAYIN

Pamukkale Üniversitesi

Var

4

-

TIKLAYIN

İstanbul DOB

Yok

1

28/03/18

TIKLAYIN

SYDV

KPSS 60

5

-

TIKLAYIN

POMEM

Var

10000

30/03/18

TIKLAYIN

TOPLAM

TIKLAYIN

İŞİN OLSA / ÖZEL HABER

NOT: Bu Yazının tüm hakları İmaer Ltd. Tarafından korunan Hak sahibi olan www.isinolsa.com sitesine aittir. Yazının telif hakkı saklı tutulmuş oluş, Herhangi bir görselin yada yazı metninin kullanılması halinde Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa göre yasal işlem başlatılacaktır. Bu yazı aktif link verilerek kullanılması dahilinde bile ilgili Yasal İşlem uyarı gönderilmeksizin başlatılacaktır.

Editör: TE Bilisim