Yayımlanan ilana göre Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak amaçlı farklı kadrolarda alım yapacağını belirtti. Duyuru 09 Mart 2018 tarihi itibari ile Devlet personel Başkanlığı tarafından yayımlandı. Yayımlanan ilana göre Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İlk defa yapılacak atamalar hakkında yönetmelik uyarınca farklı kadro ve niteliklerde toplamda 40 kişilik kadro ile sözlü sınav yapacak. Adayların sınav sonucuna göre kadroya girişleri sağlanacaktır. Ayrıca adayların Sözlü sınava girebilmeleri için 2016 yılı KPSS den puan almış olmaları gerekmektedir.

ALIM KADROLARI NELERDİR?

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı farklı kadro ve niteliklerde toplamda 40 kişi alacağını belirtti. Buna göre 40 kişilik boş kadro ile, 3 Mühendis, 3 Tekniker, 2 teknisyen, 1 Diyetisyen, 14 Kimyager, 1 mütercim, 6 Ambar Memuru, 5 veznedar ve 3 Koruma ve Güvenlik görevlisi alacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı 40 memur alımı ilanına başvuru yapacak adaylar öncelikle genel nitelikleri taşımak zorundadırlar. Buna göre adaylardan genel olarak, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu personeli Seçme Sınavından en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir. Bu yönde lise mezunu olan adaylarda, KPSSP94, Önlisans mezunu olan adaylardan KPSSP93 ve Lisabs mezunu olan adaylardan KPSSP3 puan türünden puan almış olmaları istenecektir.

Adayların Kamu Personeli Seçme Sınavı puanları önemli olmakta olup taban puan olarak belirtilen 70 puan esas alınacaktır. Bu sebeple başvuru yapan adaylar sıralamaya alınacak olup en yüksek puandan başlamak sureti ile en düşüğüne kadar kadro sayısının 3 katı kadar sözlü sınava öağırılacaktır.Sınava girmeye hak kazanan adayların listesi Ad, Soyad, Sınav yeri  sözlü sınavdn en az 10 gün önce Gümrük ve Ticaret Bakanlığı resmi inetrent sayfasında duyulacaktır. Bunun dışında adaylara resmi olarak bir belge gönderilmeyecektir.

BAŞVURULAR:

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Sözlü sınava başvuru yapmak isteyen adaylar 26 Mart 2018 tarihi itibari ile başvurularına başlayabilirler. Buna göre başvurular en geç 06 Nisan 2018 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Adaylar başvurularını Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Resmi internet sayfası olan (www.gtb.gov.tr) adresi üzerinden elektronik ortamda başvurularını doldurarak müracat etmeleri gereklidir. Adayların başvuruları onaylandıktan sonra başvuru üzerinden hiç bir değişiklik yapılması mümkün değildir.

Başvurularını yapan adaylar sınava girmeye hak kazanalar listesi ardından 25 Nisans 2018 tarihi ile 27 Nisan 2018 tarihleri arasında sözlü sınava katılacaktır. Ayrıca adayların yayımlanan ilanı inceleyerek kadroların özel niteliklerine ulaşmaları mümkündür. Yayımlanan ilanın tam metnine ulaşmak için Buraya Tıklayınız.