Kamu Gözetimi Kurumu tarafından yayımlanan ilana göre Kamu Gözetimi Kurumu Bağımsız Denetçilik Sınavı yapacak. Sınav ilanı duyurusu Kamu Gözetimi Kurumunun kendi internet sitesinde 05 Mart 2018 tarihinde yayımlamış olup, sınava başvuru yapacak adaylar için başvuru şartlarını belirtti. Sınav başvuru şartlarını taşıyan adaylar başvuruda bulunabilecek. İşte sınav ilanın detayları ve başvuru şartları şöyledir.

İLANIN DETAYLARI:

Kamu Gözetimi Kurumu bünyesine alım için Bağımsız Denetçilik Sınav ilanı yayımladı. Yayımlanan ilana göre sınav başvuru şartlarını taşıyan adaylar sınava başvuru yapabilecekler. Buna göre adaylardan muhasebe, bankacılık, kamu yönetimi,hukuk, iktisat, maliye, işletme ve Siyasal bilgiler bölümlerinden mezun olmuş veya bunlara denkliği olan YÖK tarafından onaylanmış yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, İlgili bölümlerden en az lisans seviyesinde mezun olmuk şartları aranacaktır.

Buna göre Bağımsız Denetçilik Sınavı 13 Mayıs 2018 tarihinde Ankara ve İstanbul illerinde yapılacaktır. Sınava başvurular yapıldıktan sonra başvurular inceleme yapılacak ve sınava girmeye hak kazanan adyaların listesi sınav tarihinden en az 15 gün önce Kamu Gözetimi Kurumu internet sayfasında duyurulacaktır.

BAŞVURULAR:

Bağımsız Denetçilik Sınavına başvuru yapacak adaylar başvurularına 12 Mart 2018 tarihi itibari ile başlayabilir ve en geç 25 Mart 2018 tarihine kadar saat 17:00 a kadar yapılacaktır. Buna göre başvurular Elektronik ortamda Kamu Gözetimi Kurumu Resmi internet sayfaı olan http://www.kgk.gov.tr adresi üzerinden başvuru formunun doldurulması ile birlikte yapılacaktır. Adaylar ilanın tam metnini inceleyerek daha detaylı bilgi alabilirler. İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.