Yayımlanan ilana göre İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunan memur personel eksikliğini karşılamak amaçlı alım yapacağını belirledi. Buna göre İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi başkanlığına kamu personeli eksikliği için 10 kişilik boş kadro ile alım yapacak. İçişleri Bakanlığı boş kadrosu ile farklı pozisyonlarda sözleşmeli personel statsünde bilişim personeli alacak ve adaylardan bu yönde Yabancı Dİl Sınavı şartı ve Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı arayacaktır.

ALIM POZİSYONLAI NELERDİR?

İçişleri Bakanlığı 10 kişilik kadrosu ile, 1 Kıdemli Sistem uzmanı, 1 kıdemli ağ ve güvenlik uzmanı, 2 Kıdemli java uygulama geliştirme uzmanı, 1 kıdemli .net uygulama geliştirme uzmanı, 1 sistem uzmanı, 1 ağ uzmanı, 2 Java Geliştirme Uzmanı,1 Uygulama geliştirme uzmanı .net alımı gerçekleştirecek.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Başvuru yapacak adaylar başvuru şartlarını taşımak zorundadırlar. Bu yönde adaylara sınav yapılacaktır. Adayların 2016 veya 2017 yılllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından P3 puan türünden puan almış olmak (KPSS puanı olmayan veya belge ibraz etmeyen adayın KPSS puanı 70 olarak dikkate alınır) ve Yabancı Dİl Sınavından İngilizce dilinden puan almış olmalaırı şartır. Buna göre adaylar KPSS puanının %70 i ile YDS puanının %30 u esas alınarak yapılacak sıralama sonucuna göre yazılı ve sözlü sınav yapılacaktır. İlk olarak Yazılı sınav 06 Mayıs 2018 tarihinde Ankara'da yapılacak. Sözlü sınav ise 29-30 Mayıs 2018 tarihinde Ankara'da yapılacaktır.

Ayrıca adaylardan genel olarak, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Fakültelerin 4 yıllık eğitim veren lisans programlarından mezun olmuş olmak veya bunlara denkliği olan ve YÖK tarafından onaylı yurtdışı yüksekğretim kurumlarından mezun olmuş olmak ve ilgili alanlarda Tecrübeye sahip olmaları gerkemektedir.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularına 02 Nisan 2018 tarihi itibari ile başlayabilirler. Buna göre başvurular en geç 13 Nisan 2018 tarihine kadar yapılması şarttır. Adaylar başvurularını www.icisleri.gov.tr ve www.icisleribilgiislem.gov.tr adresi üzerinde bulunan Sözleşmeli Bilişim Personeli Başvuru Formunu doldurup üzerine fotoğraf yapıştırmak sureti ile ve istenilen belgeler ile birlikte son başvuru gününe kadar saat 17:30 a kadar Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığına (İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı - İnönü Bulvarı No:4 A-Blok Kat: 1 Bakanlıklar/ANKARA) adresine teslim etmeleri gerekmektedir. Başvurusunu yapan adaylar, 27 Nisan 2018 tarihinde yapılacak duyuru ile kimlerin sınava katılmaya hak kazandıklarını görebilecekler. İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim