Yayımlanan ilana göre Dışişleri Bakanlığına Bağlı Cidde Başkonsolosluğu bünyesinde bulunan personel eksikliğini karşılamak amaçlı alım yapacağını belirtti. İlana göre Cidde Başkonsolosluğu 1 kişilik boş kadro ile Sözleşmeli olarak Sekreter alımı yapacağını belirtti. Buna göre adayların başvuru şartlarını taşımaları dahilinde adaylara Sınav yapılacak ve sınavda başarılı olan 1 kişi kadroya alınacaktır.

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR NELERDİR?

Cidde Başkonsolosluğu bünyesine alımını yapacağı boş kadro için adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Sınav tarihi itibari ile 46 aşından gün almamış olmak, En Az lise mezunu veya denki okul mezunu olmuş olmak veya bunlara denkliği olan ve MEB tarafından onaylanmış yabancı okullardan mezun olmuş olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Her türlü iklim şartlarında görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak, Bilgisayar Kullanabilmek, Çok iyiderecede Arapça ve Türkçe bilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak ve Kamu haklarından mahrum bırakılmamış olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR:

Adaylar başvurularına ilanın yayımlanması ile birlikte başlayabilirler. Buna göre başvurular en geç 05 Nisan 2018 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Başvurular, Cidde Başkonsolosluğu (P.O. Box: 70 Jeddah 21411, Madinah Road, Al-Arafat Street, Al-Hamra, Cidde) na mesai saatleri içerisinde şahsen veya posta yolu ile başvuru yapmaları gerekmektedir. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar Buraya Tıklayınız.