26. Dönem POMEM Alımı, 3 Bin EK Kontenjan Gelirmi!

Polis Akademisi Başkanlığı 26. dönem POMEM sonuçları açıklandı. Polis alımına başvuru yapacak adaylar 27. dönem POMEM alımlarının ne zaman yapılacağı konusunda resmi açıklamayı bekliyor. 26. dönem pomem ek kontenjanları kaç kişi olur?

26. Dönem POMEM Alımı, 3 Bin  EK Kontenjan Gelirmi!

26. dönem POMEM ek kontenjanlarında 3 bin kişilik polis alımı yapılır mı?

Polis Akademisi Başkanlığı açıkladığı duyuru ile POMEM, PAEM ve PMYO eğitimlerinin Mayıs sonuna kadar yapılmayacağını duyurdu. 1 Haziran tarihinde yeni eğitimlerin yapılıp yapılmayacağı konusunda yeni bir duyuru gelebilir. PMYO ile POMEM eğitim sonu sınavları ile ilgili yapılan açıklamanın detayları şu şekilde;

Polis Meslek Eğitim merkezi Müdürlüğü Meslek Yüksekokullarında mezun olan, disiplin, ders ve sınav işlemleri sağlık mahkeme kararı ile dönen adaylara yönelik yapılması planlanan sınavların Polis Akademisi Başkanlığının Gölbaşındaki kampüsünde yapılacağı açıklandı. Kendilerine daha önce eğitim sonu sınavına katılacakları bildirilen;

PMYO mezunlarına, 9 Haziran saat 09:30'da
POMEM mezunlarına ise 9 Haziran saat 10:00'da randevu ile gerçekleşecek.

26. DÖNEM POMEM EK KONTENJALARI;

100 bin polis adayının başvuru yaptığı pomem ile 7 bin kişi istihdam edilecek. Bilindiği gibi İçişleri bakanı Süleyman Soylu daha önce yaptığı açıklamalarda 26. dönem alımlarında 10 bin kişilik kadro olacağı ifade edilmişti. 3 bin kişilik kadrosunda 1. 2. 3. yedek atamalarında tamamlanıp tamamlanmayacağı merak konusu oldu. Çünkü yoğun bir başvuru olan POMEM alımlarında 70 üzeri geçen fakat sıralamaya giremeyen yüzlere aday bulunuyor. Yeni bir POMEM sınavının açılıp açılmayacağı, başvuru ve değerlendirme süreci pandemi süresinden dolayı ertelenmesi söz konusu olduğundan 3 bin ek atama bekleyen adayın sayısı çoğunlukta.

27. DÖNEM POMEM ALIMLARI NE ZAMAN!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 2020 yılı polis alımı ile bekçi alımı ilanlarının yakın bir süreçte olmayacağını ifade etti. Normalleşme süreci olarak ilan edilen Mayıs, haziran ve Temmuz aylarında günlük vaka sayısına göre yeni ilanların açıklanması tekrar gündeme gelebilir.

YORUM EKLE