Ülkemizde bulunan kamu kurumları veya kamu kuruluşları bünyelerindeki memur personel eksikliğini karşılamam üzere farklı alanlarda alım yapacaklarını ilan ettiler. Eylül ayının son bunları ile birlikte kamuya yeni ilanlar yayımlandı ve başvurular Ekim ayı içerisinde tamamlanacak. Bizde İşin Olsa ekibi olarak siz okurlarımıza her ay yaptığımız bu tarz derleme haberler ile güncel ilanları bu sayfada tutacağız.

HABER İÇERİĞİ NEYİ KAPSAYACAK?

Ekim ayı memur personel alımları adlı ve İşin Olsa ekibi tarafından hazırlanacak bu haberin detaylarında, KPSS detaylarına, Başvuru şartlarına, Başvuru bilgilerine, Alım yapacak kurumlara, KPSS şartının olup olmadığına, İlanın detaylarına ve son başvuru tarihlerine ulaşabileceksiniz.

EKİM AYI İLANLARI:

Eylül ayı bitti ve 2019 yılı için son 3 aylık bir süreye girildi. 2020'ye kadar memur ve personel alımları devam edecek. Ekim ayı içerisinde ise bir çok kamu kurumu veya kamu kuruluşu tarafından ilanlar yayımlandı ve kamuya ve özele binlerce memur, personel, işçi ve askeri alımlar yapılacak.

Hangi Kurumlara Alım Yapılıyor?

Ekim ayı içerisinde kamuya memur alımı ve özele, binlerce kişilik alım yapılıyor. Her hafta ise İŞKUR tarafından kamuya ilanlar yayımlanıyor. Her hafta İŞKUR ilanlarını takip etmek için Buraya Tıklayınız.

İŞKUR dışında ise kamu kurumlarının resmi internet adresleri üzerinde ve farklı platformlarda yayımlanmış olan ilanlara göre, Ekim Personel Alımları Türk Kızılay, ROKETSAN, Aile Bakanlığı, 15 farklı Banka, EMİRATES, ASELSAN, Farklı üniversiteler, Adalet bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Ceza ve tevkifevleri Genel Müdürlüğü, Nükleer Düzenleme Kurumu, Sermaye Piyasası Kurulu, İş Bankası, Tarım kredi Kooperatifleri, Kütür ve turizm Bakanlığı gibi kamu kurumları alım yapacak. 

Hangi Pozisyonlarda Alım Yapılacak?

Ekim ayı içerisinde kamuya yukarıdaki kurumlar tarafından, Subay, Ziraat Mühendisi, Kooperatif görevlisi, hemşire, Sağlık teknikeri, Büro Personeli, Hakim ve Savcı adayı, Sözleşmeli bilişim personeli pozisyonları orman Muhafaza memuru, Orman mühendisi gibi pozisyonlarda alım yapılacak. Ayrıca yazmadığımız yüzlerce pozisyon bulunmakta olup ilgili pozisyonları ilanların detaylarından inceleyebilirsiniz.

ADAYLARDAN ARANAN GENEL ŞARTLAR:

Adayların Ekim ayı memur alımı ve personel alımı ilanlarına başvuru yapabilmeleri için 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, 18 yaşını tamamlamış ve 35 yaşından büyük olmamak, Daha önce görev yapılan kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak gibi nitelikler aranacak.

KPSS'L, KPSS'SİZ ALIMLAR:

Ekim ayı içerisinde kamuya memur personel alımları için adaylardan öncelikle yukarıdaki nitelikler aranacak. Sonrasında ise, bazı kurumlar tarafından 2018 veya 2019 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 50, 60 veya 70 puan alınmış olması gereklidir.

Ancak bazı kamu kurumları ve kuruluşları adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı ( KPSS ) şartı aranmaksızın memur alımı yapmaktadırlar.

İLKÖĞRETİM, LİSE, ÖN LİSANS VE LİSANS MEZUNU ALINACAK!

Eylül ayında da olduğu gibi Ekim ayında da kamuya memur personel alımları için adaylardan istenene eğitim seviyesi tamamlamış olmak şartı aranacak. Bu kapsamda alımlarda en az ilköğretim mezunu olmak şartı talep ediliyor. Ayrıca lise mezunları için herhangi bir ortaöğretim seviyesinde mezun olmuş olmak, Ön lisans mezunları için iki yıllık yükseköğretim kurumlarının ilgili programlarından mezun olmuş olmak ve lisans mezunları için dört yılık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının ilgili bölümlerinden mezun olmuş olmak veya bunlara denkliği olan yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmaları gerekmektedir.

EKİM AYI KAMUYA VE ÖZELE MEMUR PERSONEL ALIMI İLANLARI:

işin Olsa ekibi tarafından hazırlanmış bu tabloda söz konusu ilanlara ulaşabilir ve başvurularını gerçekleştirebilirsiniz. Tabloda alım yapacak kuruma, KPSS şartı olup olmadığına, Son başvuru tarihine ve ilanların detaylarına ulaşacaksınız.

Alım Yapacak
Kurum veya
Kuruluş ve
Pozisyon

KPSS Şartı

Alınacak Personel

Son Başvuru Tarihi

Detaylar

Türk Kızılayı

Yok

TIKLAYIN

Roketsan

Yok

TIKLAYIN

Aile Bakanlığı SYDV

KPSS 60

-

-

TIKLAYIN

Akbank

isinolsa.com

Yok

-

-

TIKLAYIN

15 Farklı Banka

Yok

-

-

TIKLAYIN

Emirates Kabin Memuru

Yok

-

-

TIKLAYIN

Aselsan

Yok - - TIKLAYIN

Dışişleri Bakanlığı

Var 75 07/11/19 TIKLAYIN
Adalet Bakanlığı Yok 1300 07/11/19 TIKLAYIN
Adalet Bakanlığı Yok 700 14/11/19 TIKLAYIN
Merkez Bankası KPSS 60 24 14/11/19 TIKLAYIN
DHMİ Var 7 08/11/19 TIKLAYIN
HSK Var 5 04/11/19 TIKLAYIN
Göç İdaresi Var 45 11/11/19 TIKLAYIN
DHMİ Var 7 08/11/19 TIKLAYIN
Cumhurbaşkanlığı Var 59 04/11/19 TIKLAYIN
TÜBİTAK BİLGEM Yok 16 12/11/19 TIKLAYIN
İstanbul Üniversitesi - 7 05/11/19 TIKLAYIN
MSÜ Var 10 22/11/19 TIKLAYIN
Sanayi Bakanlığı Var-Yok 3 06/11/19 TIKLAYIN
Adalet Bakanlığı Yok 10 11/11/19 TIKLAYIN
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Var 26 07/11/19 TIKLAYIN
Merkez Bankası KPSS 60 34 06/02/20 TIKLAYIN
İçişleri Bakanlığı Yok 14 10/11/19 TIKLAYIN
Erdek Belediyesi Yok 3 04/11/19 TIKLAYIN
Sağlık Bakanlığı Yok - 08/11/19 TIKLAYIN
Çorum Belediyesi KPSS 60 9 22/11/19 TIKLAYIN
TÜBİTAK Yok 16 20/11/19 TIKLAYIN

İŞİN OLSA / İZMİR / ÖZEL HABER

Ekran Resmi dahi olsa söz konusu haberin kullanılması kesinlikle yasaktır ve izil verilmemektedir. haberin kullanıldığı görülürse uyarı verilmeden yasal işlem başlatılacaktır.

DİĞER  KAMU VE ÖZEL ALIMLARA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim