Resmi Gazete'nin 24 EKim 2019 tarihli yayımına göre Adalet Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere merkez teşkilatına 657 Sayılı devlet memurları kanunun değişik 4üncü maddesine göre sözleşmeli olarak mütercim alımı yapılacak. Alımlar farklı dillerde yapılacak olup 10 kişilik kadro ile 4 İngilizce, 3 Fransızca ve 3 Almanca dilinde mütercim pozisyonuna sözleşmeli personel alınacaktır. Başvuru şartları ve ilanın detayları nedir?

ADAYLARDAN ARANAN GENEL NİTELİKLER:

Adalet bakanlığı adaylardan 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesine göre aşağıdaki nitelikleri arayacak.

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruştutması ve arşiv araşv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmaları gereklidir.

EĞİTİM ŞARTI VAR!

Yükseköğretim kurumlarının en az lisans düzeyinde eğitim veren İngiliz, Amerikan, Fransız, Alman Dili/Dil Bilimi/Eğitimi/Edebiyatı, Mütercim-Tercümanlık veya Çeviribilim bölümlerinden veya eğitim fakültelerinin İngilizce, Fransızca veya Almanca bölümleri ile bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak.

YDS ŞARTI:

Başvuru tarihinin son günü itibarıyla beş yıl içerisinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan yabancı dil sınavının (YDS) İngilizce, Almanca veya Fransızca bölümlerinin en az birinden (B) düzeyinde puana veya başvuru tarihinin son günü itibarıyla iki yıl içerisinde alınan dil yeterliliği bakımından ÖSYM tarafından YDS denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir belgeye sahip olmak.

KPSS ŞARTI'DA VAR!

2018 Yılında ÖSN tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSSP3 puan türünden ilan edilen pozisyonun 10 katı aday arasına girecek yeterlikte puana sahip olmak.

BAŞVURULAR:

Adalet Bakanlığı memur alımı başvuruları 25 Ekim 2019 tarihi itibari ile başlayacak olup en geç 11 Kasım 2019 tarihine kadar başvuruların yapılması gerekmektedir. Başvurular, istenen belgeler ve başvuru formu ile birlikte Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Merkez Teşkilât Şube Müdürlüğü Bakanlıklar/ANKARA adresine şahsen veya son başvuru tarihinde Bakanlığa ulaşacak şekilde posta ile yapılması gerekmektedir.

İLANIN TAM METNİ