Resmi Gazete'de 21 Ekim 2019 tarihi itibari ile yayımlanmış olan ilana göre Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere farklı alanlarda bünyesine 59 kişilik alım yapacğaını belirtti. Bu kapsamda bizde İşin Olsa ekibi olarak sizlere yayımlanan Strateji ve Bütçe Başkanlığı memur laımı ilanı hakkında bilgileri vereceğiz.

KADRO DAĞILIMI NEDİR?

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı yapacağı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Uzman yardımcısı Sınavı yapacak. Söz konusu Giriş sınavı sonucuna göre 6,7,8 ve 9. dereceli kadrolara 59 kişilik boşluk ile memur alımı yapacak.

Bu kapsamda, 20 İktisat, 13 İşletme, 3 kamu Yönetimi, 2 Uluslararsı ilişikiler, 4 Hukuk, 2 Sosyoloji, 3 İstatistik, 2 İnşaat Mühendisliği, 2 Bilgisayar Mühendisliği, 7 Endüstri Mühendisliği ve 1 Şehir ve Bölge Planma memuru alımı yapılacağı belirtildi.

DİĞER MEMUR ALIMI İLANLARINA VE ADAYLARA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen Devlet memuru olma şartlarını haiz olması,
  • En az 4 yıllık lisans eğitimi veren yükseköğretim kurumlarının; İktisat, İşletme, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Hukuk, Sosyoloji, İstatistik, İnşaat Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Şehir ve Bölge Planlama bölümlerinden veya yurtiçindeki veya yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarının YÖK tarafından bu bölümlere denk kabul edilen bölümlerinden mezun olması,
  • Giriş sınavının yazılı kısmının yapılacağı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle otuz beş (35) yaşını doldurmamış olması (01/01/1984 ve daha sonra doğmuş olmak), ç) İngilizce, Almanca, Fransızca, Arapça, Rusça dillerinden en az biri için sınav tarihinden önceki beş yıl içinde yapılmış Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) en az yetmiş (70) puan almış olması veya dil yeterliği bakımından buna denkliği ÖSYM tarafından kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir sınavda buna denk veya üstü puan almış olması gerekmektedir
  • 2018 Yılında veya 2019 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından aşağıdaki tabloya göre ilgili puan türlerinden en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR:

Başvuruda bulunacak olan adaylar başvurularına 21 Ekim 2019 tarihi itibari ile başlayacak olup en geç 04 kasım 2019 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvurular, n www.sbb.gov.tr internet adresindeki Strateji ve Bütçe Uzman Yardımcılığı Sınav Başvurusu bağlantısından talep edilen bilgileri elektronik ortamda girmesi ve istenen belgelerin sisteme yüklenmesi ile birlikte elektronik ortamda yapılacaktır. Bunun dışında yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

İlanın Tam Metni