Adalet Bakanlığı İcra memuru alımı için başvuru süreci henüz başlamadı. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan İcra Memuru alımı ilanı için 700 kişilik kadro ile memur alımı yapıacağı açıklanmıştı. Bu kapsamda Bakanlık Açıktan İcra Müdür ve İcra Müdür Yardımcısı alımı gerçekleştriecek. Söz konusu ilan için başvurular ne zaman yapılacak? Adaylardan aranan şartlar nedir? İşte detaylar.

BAŞVURU SÜRECİNE DİKAT!

Adalet Bakanlığı 700 memur alımı için duyurusunu 01 Ekim 2019 tarihinde yapmıştı ve başvuru süreci kasım ayında başlayacak. Bazı İnternet sitelerinin yapmış olduğu haberlere göre başvuruların bugün başlandığını belirtmişler. Ancak Bakanlık resmi duyurusunda başvuruların 07 Kasım 2019 tarihi ile 14 Kasım 2019 tarihleri arasında alınacak. Yanlış bilgi veren haber sitelerini İşin Olsa ekibi olarak doğruluğa davet ediyoruz.

İşin Olsa ekibi olarak Adalet Bakanlığı memur alımı ilanı hakkında genel bir bilgilendirme yapacağız.

BAŞVURULARI ÖSYM ALACAK!

Sınava başvurular 7-14 Kasım 2019 tarihleri arasında, elektronik ortamda ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet aracılığıyla (ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden) alınacaktır. Başvuru merkezleri listesi başvuru süresi içinde ÖSYM’nin internet adresinde sınava başvuru bilgileri içerisinde yer alacaktır. ÖSYM başvuru merkezleri başvuruları, resmi iş gününde ve resmi iş saatleri arasında alacaklardır. Geç başvuru günü 27 Kasım 2019 dur.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Bakanlığın 5-9 Dereceli kadrolarına 700 İcra Müdür ve İcra Müdür yardımcısı alımı yapılacak olup adayların söz konusu ilana başvuru yapabilmeleri için, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak ve yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek şatları aranacak. Özel olarak ise;

  • Yaş şartı olarak, Yazılı sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibariyle otuz beş yaşını doldurmamış olmak, (Doğum tarihi: 01/01/1984 ve daha sonra olanlar)
  • Eğitim şartı olarak, Hukuk fakültesi, adalet meslek yüksek okulu, meslek yüksek okullarının adalet bölümü veya adalet meslek eğitimi ön lisans programı mezunu olmak, öğrenim yabancı ülkede yapılmış ise denklik belgesi almış olmak,

YAZILI SINAV DETAYLARI:

Yazılı sınav, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 28 Aralık 2019 Cumartesi günü Ankara’da yapılacaktır. Sınav saat 10:15’te başlayacak ve 90 dakika sürecektir. Adaylar, saat 10:00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.

BAŞVURU KILAVUZU

İlana başvuru süreci başlandığında adaylar bilgi alabilmeleri için İşin Olsa mobil uygulamasını indirerek ilandan haberdar olabilirler.