Eğitim düzeyinde; sosyal hizmetler, Psikoloji, Sosyoloji, çocuk Gelişimi ile Aile ve Tüketici Bilimleri, Rehberlik Psikolojik Danışmanlık bölümlerinden mezun olan adaylar 2019 yılı ASDEP ilanlarının açıklanmasını beklemekteler.
4.321 ASDEP ALIMI;
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ramazan ayı içerisinde katıldığı bir programda gençlerin sorularını cevaplandırarak, ASDEP alımları ile ilgili Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının personel alımı konusunda çalışma yapıldığını ve ilanların açıklanacağını müjdesini vermişti. Bakan Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı açıklamalarda 4.321 Asdep personel alımı için 2019 yılı tamamlanmadan yeni ilanların açıklanacağını ifade etmişti. Üzerinden 3 Ay'ı geçkin süre geçmesine rağmen ilanların adaylara duyurulmaması üzerine, ilana başvuru yapmak isteyen adaylar sosyal medya üzerinden seslerini duyurmakta ve İşin olsa üzerinden çok sayıda mesaj atılmaktadır. Buna göre son gelişmeleri aktarmaya devam ediyoruz.
KPSS ŞARTI;
Başvuru şartlarında; adayların KPSS P3 puan türünden en az 60 ve üzeri puan alımları ve başvuru yapılan il için kontenjan sayısının 5 katı kadar aday arasına girmeleri gerekli olacak. İlk kez 2016 yılında Bin 500, Daha sonraki yılda ise Bin 500 olmak üzere 657 sayılı kanunun 4/b maddesince 3 bin kişilik istihdam sağlanmıştır.
GÖREVLERİ;
Asdep personelleri 81 il genelinde sosyal yardım bekleyen vatandaşların yardım ihtiyaçlarının belirlenmesi için tespitler yapar. Rehberlik ve danışmanlık hizmeti sunan bu görevlilerin Türkiye genelindeki 81 il ve 900 ilçe genelinde görevlerini sürdürürler. Yoğun bir çalışma sürdürerek ihtiyaç sahiplerine gerekli olan ihtiyaçların ulaşması sağlanmaktadır.
SON GELİŞMELER;
2019 yılı tamamlanmadan yeni ilan açıklanması beklenmektedir. Ekim, Kasım ya da Aralık ayı içerisinde Asdep alımları için yeni ilanlar açıklandığında işin olsa ekibi olarak aktarmaya devam edeceğiz.
Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2019, 22:11
En az onlisans mezunu halkla iliskiler ve tanitim mezunlarida basvurabilsin.