Belediyeler memur alımı ilanı yayımladı. Az Önce yayımlanan memur alımı ilanları ile kamuya farklı kadrolarda ve farklı Belediyeler bünyelerindeki eksikliği karşılamak üzere 159 Memur Alımı yapılacak. Söz konusu yayımlanan Belediye memur alımı ilanlarına göre KPSS Puanı şartı aranacaktır. Peki kimler başvuru yapabilecek? Adaylardan aranan şartlar nedir? Başvurular ne zaman yapılacak? Detayları sizlerle İşin Olsa ekibi olarak paylaşacağız.

2023 Yılı Belediye Memur Alımı İlanları Yayımlandı!

Belediyeler bünyelerine 657 Sayılı Devlet Memurları kanunu kapsamında istihdam edilmek üzere Belediye Zabta Memuru, İtfaiye Eri ve İlk defa atanacaklara uygulanacak sınav yönetmeliği kapsamında Belediye memur alımı yapacaklar. Bu kapsamda Alım yapacak belediyeleri ve başvuru şartlarını sizlerle paylaşacağız.

Belediye Memur Alımı Başvuru Şartları Ne Olacak?

Türkiye Geneli farklı belediyelerin ilanları ile kamuya memur alımında genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" gibi şartlar aranacak.

KPSS Şartı Olacak Mı?

Belediye memur alımında KPSS Şartı olacaktır. Başvurular 2022 yılında yapılan KPSS'den Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 50, 60 veya 70 puan almış olmak şartı aranacaktır.

Belediye Memur Alımı İlan Listesi ve Detayları:

Kılıçarslan Belediyesi:

Genel İdare Hizmetleri ve Yardımcı Hizmetler sınıfında olmak üzere 2 Kişilik boş kadro ile Kadın Erkek memur alınacak. Buna göre 1 Zabıta Memuru ve 1 Hizmetli alınacak. KPSS P94 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartı aranacaktır.

Başvuru Tarihleri: 13 - 15 Şubat 2023

İlanın Detayları Burada

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi:

Belediye 2021 veya 2022 yılında yapılan KPSS'den en az 70 puan almış olmak şartı ile 7 Müfettiş Yardımcısı alımı yapılacak. Yaş Şartı olarak 35 yaş şartı aranacak.

Başvuru Tarihleri: 9 - 19 Ocak 2022

İlanın Detayları Burada

Sancaktepe Belediyesi:

Belediye 25 kişilik Zabıta Memuru alımı kadrosu ile, Lise Mezunu: 6 Erkek ve 2 Kadın - Ön Lisans Mezunu: 8 Erkek - Lisans Mezunu: 6 Erkek ve 3 Kadın alımı yapılacak. Başvuru için KPSS den en az 70 puan almış olmak şartı aranacak.

Başvuru Tarihleri: 23 - 27 Ocak 2022

İlanın Detayları Burada

Tefenni Belediyesi:

Belediye ye Taban 55 KPSS Puanı ile memur alımı gerçekleştirilecek. Bu kapsamda yayımlanmış olan ilana göre Genel İdare Hizmetleri sınıfında olmak üzere Lisans mezunu 2 Zabıta Memuru, Ön Lisans mezunu ise 2 İtfaiye eri ve 1 Zabıta Memuru alımı yapılacak.

Başvuru Tarihleri: 30 Ocak - 3 Şubat 2023

İlanın Detayları Burada

Kadıköy Belediyesi:

Ön Lisans ve Lisans mezunları içerisinden 11 Zabıta Memuru alımı yapılacak. Kadın Erkek adayların başvuru yapabileceği ilan ile KPSS en az 70 puan almış olmak şartı aranacaktır.

Başvuru Tarihleri: 23 - 26 Ocak 2022

İlanın Detayları Burada

Bahçelievler Belediyesi:

Belediye 68 kişilik boş kadro ile bünyesine 40 Düz Memur, 7 Mühendis, 1 Peyzaj Mimarı, 20 Zabıta Memuru alımı gerçekleştirecek. Bu kapsamda yayımlanan ilan için 

Başvuru Tarihleri: 23 - 27 Ocak 2023

İlanın Detayları Burada

Güney Belediyesi:

Belediye yayımladığı memur alımı ilanına göre Genel İdare Hizmetleri sınıfında istihdam edilmek üzere Ön Lisans Mezunu 1 İtfaiye Eri alınacak. Lisans mezunu ise 1 Zabıta memuru ve 1 İtfaiye Eri alımı gerçekleştirilecek. Toplamda 3 memur alımı yapılacak.

Başvuru Tarihleri: 1 - 3 Şubat 2022

İlanın Detayları Burada

Karacabey Belediyesi:

Karacabey Belediyesi 7 Zabıta Memuru alımı için ilan yayımladı. Buna göre 1 kadın ve 6 Erkek aday alımı yapılacak. Başvuru için KPSS den P3 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir.

Başvuru Tarihleri: 16 - 20 Ocak 2022

İlanın Detayları Burada

Esenler Belediyesi:

Esenler Belediyesi 25 kişilik boş kadro ile Ön Lisans mezunu 15 Zabıta Memuru, Lise Mezunu 10 Zabıta Memuru alımı yapılacak. KPSS Şartı olarak  2022 yılında yapılan KPSS'den lise için P94, Ön Lisans için P93 puan türünden en az 70 puan almış olmak gereklidir.

Başvuru Tarihleri: 23 - 27 Ocak 2023

İlanın Detayları Burada

Akseki Belediyesi:

Belediye bünyesine Genel İdare Hizmetleri sınıfında olmak üzere 3 Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, 2 Zabıta Memuru alımı gerçekleştirilecek. Başvuru için adaylardan KPSS'den en az 70 puan almış olmak şartı aranacak.

Başvuru Tarihleri: 9 - 13 Ocak 2023

İlanın Detayları Burada