Belediye memur alımları için 2023 yılı ilanları geliyor. Yeni yayımlanmış olan Belediye memur alımı ilanına göre Afyonkarahisar ilinde bulunan Güney Belediyesi bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 657 sayılı devlet memurları kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere Memur alımı yapılacak. Bu yönde Alımlar Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylardan yapılacak. 

Belediye Memur Alımı Kontenjan Dağılımı:

Güney Belediyesi yayımladığı memur alımı ilanına göre Genel İdare Hizmetleri sınıfında istihdam edilmek üzere Ön Lisans Mezunu 1 İtfaiye Eri alınacak. Lisans mezunu ise 1 Zabıta memuru ve 1 İtfaiye Eri alımı gerçekleştirilecek. Toplamda 3 memur alımı yapılacak.

Belediye Memur Alımı Başvuru Şartları Ne Olacak?

Genel olarak adaylardan 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Özel olarak ise, KPSS, Eğitim, Yaş, Sürücü Belgesi gibi şartlar aranacak.

Düşük KPSS Puan Şartı Nedir?

Belediyenin memur alımı için 2022 yılı KPSS den puan almış olmak şartı aranacak. Ön Lisans seviyesinde KPSSP 93 puan türünden en az 65 puan almış olmak. Lisans mezunu için ise KPSSp3 puan türünden Zabıta için 60 ve İtfaiye eri alımı için 70 KPSS Puan şartı aranacak.

Yaş Şartı Nedir?

Belediye Zabıta ve İtfaiye Eri alımında yaş şartı olarak adaylardan Yapılacak sınav tarihi ile 30 yaşından büyük olmamak gereklidir.

Boy Şartı Nedir?

Erkeklerde 167 cm ve Kadınlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak gerekmektedir. Ayrıca Boy ve Kilo dengeli olması gereklidir.

Sürücü Belgesi Şartı:

13.10.1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen ve tablonun nitelik kısmında belirtilen en az (B) veya en az (C) sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.

İtfaiye Eri Alımı İçin Sağlık Şartı Var!

İtfaiye Eri kadrosu için sağlık açısından kapalı mekân, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmaları şarttır.

Eğitim Şartı ve Kontenjan Bilgisi:

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Belediye memur alımında adaylar başvurularını 2023 yılında gerçekleştirecekler. Şubat Ayında alınacak başvurular sadece şahsen gerçekleştirilecektir.

Başvuru Tarihleri: 1 - 3 Şubat 2022

Başvuru Adresi: Güney Belediyesi (Orta Mah. Kemalpaşa Cad. No: 1 Güney/Afyonkarahisar )

İLANIN TAM METNİ BURADA