Birçok aday tarafından yoğun ilgi gösterilen askeri personel, polis ve daha birçok güvenlik personeli alımı için 2019 sonuna kadar EGM ve MSK tarafında yapılması bekleniyor. 2019’un son çeyreğine girerken özellikle adayların merakla beklediği alımlardan bazıları JÖH, er/erbaş alımı, zabıta ve polis alımları olarak yer alıyor. Bu alımların bazıları için yetkililerden alım sinyali verilse de diğerler alımların yapılması için binlerce aday meraklı bekleyişlerini sürdürüyor. İşte 2019 sona ermeden ilgili iki kurum tarafından yapılması beklenen alımlara ilişkin detaylar.

Jandarma Genel Komutanlığı Askeri ve Sivil Personel Alımı

2019 yılının dördüncü çeyreğine girilirken en çok alım yapan kurum İçişleri Bakanlığı olmakla birlikte hem Emniyet Genel Müdürlüğü hem de Jandarma Genel Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen alımların bu yüksek alımlarda etkisi büyük. Bu yıl sonuna kadar 27 bin personel alımı yapmayı hedefleyen Jandarma Genel Komutanlığı, subay, uzman erbaş, astsubay ve JÖH alımlarını sürdürecek fakat bu kadrolara yapılacak olan alımını yanı sıra aynı zamanda sivil memur kadrosunda da alım yapması bekleniyor.

Konu ile ilgili olarak Bakan Soylu geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada “Bu kapsamda 2017'de yüzde 58 olan profesyonelleşme oranı 2018'de yüzde 64'e çıkarılmış oldu. 2017 yılında 24 bin 49 yeni personel alınmış, 2018'de yüzde 8 artışla 25 bin 949 personel temin edilmiştir. 2019'da ise 27 bin 180 personel alımı planlanmaktadır.” Sözleri ile alım haberini vermişti.

JÖH Alımında son gelişmeler için: https://www.isinolsa.com/joh-alimlari/joh-alimi-ne-durumda-25-bin-alim-yapilacak-denmisti-h26346.html

Er/Erbaş alımı ile ilgili gelişmeler için: https://www.isinolsa.com/askeri-ilanlar/2019-uzman-erbas-alimi-ekimde-mi-olacak-h27916.html

POMEM 10 Bin Polis Alımı

Geçtiğimiz aylarda yine Bakan Soylu tarafından yapılan açıklamada “Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilmek üzere 2019 yılı içerisinde 15 bin polis alımını daha önce yaptık. Bu 15 bin kişilik alımdan sonra ise 10 bin kişilik bir polis alımı daha gerçekleştireceğiz. 10 bin polis alımını ise bu yılın Eylül ayında yapmayı planlıyoruz.” Sözleri ile POMEM 10 bin polis alımı olacağı açıklanmıştı. Fakat bu alımın daha önce yayınlanan PÖH ve komiser yardımcılığı sınavlarından sonra ilan edilmesi bekleniyor.

25. Dönem POMEM 10 bin polis alımı için: https://www.isinolsa.com/gundem/polis-akademisinden-duyuru-pomem-sinav-tarihi-degisti-h28035.html

26. Dönem Polis Alımları için: https://www.isinolsa.com/polis-alimlari/26-donem-polis-alimlari-ne-zaman-h28143.html

2019/3. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçisi Alımı

Adayları geçen yıldan itibaren en çok talep gören alımlarından biri de bekçi alımına yönelik olmuştur. Bu kapsamda gerçekleştirilecek olan İstanbul ile Ankara köylerine 187 bekçi alım sınavı ise geçtiğimiz günlerde iptal edildi. Fakat konu ile ilgili olarak Bakanı Süleyman Soylu daha önce yaptığı açıklama ile mevcut alımın devam edeceğini, Türkiye genelinde birçok köye bekçi alımı yapılacağını açıklamıştı.

2019/2. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği alımına yönelik yazılı sınav sonuçları da açıklanmış olup bu aşamadan sonra adayları sözlü sınav aşaması bekliyor. Sözlü aşamadan sonra ise yıl sonuna kadar 2019/3. Dönem Bekçi alımı için adayların yeni bir alım umutları ise sürüyor. İlgili konu hakkında bir gelişme olası durumunda sitede hemen paylaşılacaktır.

2019/2 Bekçilik yazılı sonuçları için: https://www.isinolsa.com/bekci-alimlari/20192-donem-carsi-ve-mahalle-bekciligi-yazili-sinav-sonuclari-h28127.html