Birçok adayın merakla beklediği ve bu aşamada polis alma hayali kuran birçok kişi yakında yayınlanması beklenen 25. Dönem alımları için gün sayıyor. Bunun yanı sıra 2018 ve 2019 yılı alımlarından en son 24. Dönem için başvuru yapan adaylar mülakat aşamasını başarı ile tamamlamış bulunuyor. Yakında açıklanması beklenen sonuçların yanında bu yıl sonuna kadar POMEM kapsamında 10 bin polis alımı daha yapılacak bu alım 25. Dönem polis alımı kapsamında gerçekleşecektir. Aynı zamanda 2019’un da sonuna gelirken akıllarda yer alan bir soru da 26. Dönem polis alımlarının ne zaman yapılacağına ilişkindir.

25. Dönem Polis Alımı Ertelendi

Bakan Soylu tarafından daha önce Eylül’de gerçekleştirileceği ifade edilen 25. Dönem 10 bin polis alımı ilanının yayınlanmasından önce 24. Dönem POMEM 3 bin polis alımı mülakat sonuçlarının açıklanması ve daha sonra ise PÖH ve komiser yardımcılığı sınavlarında belirli bir aşama kaydedilmesi beklenmektedir. Bu noktada 25. Dönem polis alımı için öncelikle daha önce yayınlana PÖH ve komiser yardımcılığı alımlarının gerçekleşeceği açıklanmıştır. Bu yıl sonuna kadar ise 25. Dönem alımlarının tamamlanmasına muhtemel olarak bakılıyor.

26. Dönem Alımları 2020’de Olabilir

2019’un da sonuna yaklaşmakla birlikte bu yıl sonuna kadar Polis Akademisi tarafından 500 kadın PÖH alımı, 25. Dönem POMEM kapsamında 10 bin polis alımı ve 2 bin 500 komiser yardımcısı alımı yapılacak. 2020’de ise 26. Dönem kapsamında polis alımına ilişkin ilanın Şubat, Mart ya da Nisan aylarında yayınlanması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim