Geçtiğimiz aylarda Polis Akademisi tarafından ilan edilen 2019/2. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği alım ilanına birçok aday başvurmuştu. 2019 yılı içerisinde yapılması planlanan ilgili alımiçin yazılı sınava giren binlerce adayın sonuçları ilerleyen tarihlerde açıklanacak. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından açıklanacak olan sonuçları ise binlerce aday merakla beklemekteydi. Dün itibari ile Polis Akademisi resmi internet sitesinden duyurulan haber ile sonuçların açıklandığı belirtildi.

Fiziksel Yeterlilik ve Mülakata Çağrılan Adaylar Belli Oldu

Toplamda 100 sorudan oluşan sınavda binlerce bekçi adayı ter dökmüştü. Bu noktada adaylardan 15 ile 29 Nisan tarihleri arasında müracaatları alınmış ve adayların fiziki kontroldengeçmişti. Bu aşamadan başarılı ile geçen adaylar için ise 13 Temmuz 2019’da ikinci aşama olan yazılı bekçilik sınavında ter dökmüştü. Dün yayınlanan ilanda ise resmi internet sitesi üzerinden “2019/2. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği yazılı sınav sonuç bilgileri yayınlanmıştır. Yazılı sınavda başarılı olan adaylar Fiziksel Yeterlilik ve Mülakat sınavına çağırılacaktır.” İfadelerine yer verildi. Adaylar ise sına sonuçlarına https://www.meb.gov.tr/sinavlar/sonuc/sorgu.php?SINAV_ID=83B4C1A308C4B39ADBE71A2E067819D1 adresinden ulaşabilecek.

Sırada Fiziksel Yeterlilik ve Mülakat Var

Yazılı sınav sonuçların açıklanmasından sonra fiziksel yeterlilik, mülakat ve yazılı sınavdan elde edilecek ham puanlar illere ve ilçelere ayrılan kontenjanlarda sıralama içerisinde yer alan adaylar ilgili bölgelere atanacak. Sıralamada ilgili kontenjan içerisinde yer alan adaylar ise Polis Akademisi Başkanlığı internet sayfası olan www.pa.edu.tr adresinden duyurulacaktır.