Ülkemizde askeri personel alımlarına yönelik ilgi her geçen gün artarken birçok askeri kurum da personel alımı gerçekleştirmeye devam ediyor. Bu alımlardan en çok rağbet görenlerden biri de uzman er/erbaş alımı olup birçok aday ise 2019 yılı sona ermeden yapılacak olan askeri personel alımlarının ne zaman olacağını merak etmektedir. Konu ile ilgili olarak ise geçtiğimiz aylarda yapılan bir açıklamada Ekim ayı işaret edilmişti. İşte açıklama ilişkin detaylar.

İsmet Yılmaz Açıklamıştı

2019 yılının üçüncü çeyreğinin sonuna gelirken birçok adayın merakla beklediği uzman er ve erbaş alımı hakkında ilanın ne zaman yayınlanacağı merak ediliyor. Geçtiğimiz aylarda TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı İsmet Yılmaz tarafından yapılan açıklamada “Şu an 73 bin uzman erbaş sayısının Ekim 2019 itibari ile 79 bine, 18 bin sözleşmeli er sayısını da Ekim 2019’da 19 bine çıkarmak istiyoruz” şeklinde bir açıklamada bulunmuştu. Ayrıca yine sözlerine yeni askerlik sisteminin yürürlüğe girmesinden dolayı yükümlü sayısında azalma yaşanmasına karşın personel destekleme oranının ağustos ayında yüzde 40-45’e, ekimde ise 45-50’ye yükseleceğini eklemişti.

MSB Takvim Henüz Açıklamadı

MSB tarafından gerçekleştirilen uzman erbaş alımında duyurular PERTEM üzerinden yayınlanmaktadır. Ağustos’un sonuna geldiğimiz şu günlerde uzman erbaş alımlarına ilişkin ilanın ağustos sonu ya da eylül içerisinde yayınlanmasına muhtemel olarak bakılıyor. Bu kapsamda PERTEM üzerinden Uzman Erbaş Temini sayfasında ise “Faaliyetler yıl içinde yapılacaktır. Duyuru ve ilanları takip ediniz.” Şeklinde bir açıklama yer almakta olup ilanın belirtilen tarihlere yakın bir sürede açıklanması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim