Bir çok kamu kurumu veya kamu kuruluşu bünyelerindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere farklı alanlarda ve nitelikler memur alımı yapıyorlar. Bir çok kurum KPSS puanı ile alım yapıyor ve adayların KPSS den almış oldukları puanlar sıralanarak en yüksek puana sahip olan adaylar atanmaya hak kazanıyor. Bu haberimizde sizlere İşin Olsa ekibi olarak Düşük Kamu Personeli Seçme Sınavı ile memur ve personel alımı yapan kamu kurumlarının listesini paylaşacağız. Peki adaylardan aranan şartlar nedir?

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Söz konusu haberimizdeki listede bulunan kurumlara başvuru yapmak için öncelikle Kamu personeli seçme sınavından puan almış olmanız gerekmektedir. Sonrasında ise adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yanlış veya engelli aylığı almıyor olmak, En az lise mezunu olmakla birlikte Ön Lisans veya Lisans mezunu olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak gibi nitelikler aranmaktadır.

BAŞVURULAR:

Adaylar ilgili kurumların memur personel alımı ilanlarına başvuru yapabilmeleri için öncelikle belirtilen şartları taşıyor olmaları gereklidir. Sonrasında ise kurumun belirttiği başvuru tarihleri içerisinde başvurularını tamamlamaları gereklidir. Başvurular, Elektronik ortamda, Şahsen veya posta yolu ile yapılabilmektedir.

DÜŞÜK KPSS PUANI İLE ALIM YAPAN KURUM LİSTESİ:

Söz konusu aşağıda sizlerle paylaşacağımız kamu kurumları, Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu memur personel alımları gerçekleştiriyor. Ayrıca alımlarda KPSS'den en az 50, 55, 60 veya 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

1. Ceza ve Tevkifevleri ( CTE ) 6 Bin 914 Memur Alımı

2.Adalet Bakanlığı Taşra için 276 Personel Alımı İlanı

3. Adalet Bakanlığı 1099 icra katibi alım ilanı

4. Adalet Bakanlığı 3 bin 71 zabıt katibi alımı

5. Fırat Üniversitesi 100 Sağlık Personeli Alım İlanı

6. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi 45 Sağlık Personeli Alım İlanı

7. Namık Kemal Üniversitesi KPSS En Az 50 Puan İle 97 Personel Alım İlanı

8. İçişleri Bakanlığı KPSS İle 21 Sözleşmeli Personel Alım İlanı