Devlet Personel Başkanlığı, Resmi Gazetee ve bakanlıkların resmi intenet adresi üzerinde yeni ilanlar yayımlanmaya devam ediyor. Ekim ayının başlarından itibaren yayımlanmış olan ilanlara göre Kamuya farklı bakanlılar tarafından 4625 memur alımı ve askeri personel alımı yapılıyor. Alımlar en az ilköğretim mezunu olan adayları kapsayacak. Ayrıca adayların bakanlıklar tarafından belirtilen genel ve özel nitelikleri de taşıyor olmaları gereklidir.

ADAYLARDAN ARANAN GENEŞL ŞARTLAR NEDİR?

Bakanlıkların 4625 memur ve personel alımı ilanlarına başvuru yapacak adaylardan, genel ve özel olarak nitelikler aranmakta olup adayların nitelikleri taşıyor olmaları doğrultusunda bakanlıkların açacağı Giriş sınavına katılarak başarılı olanların atama işlemleri yapılacaktır. Bu yönde adaylardan aşağıdaki nitelikler talep edilecek.

  • Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak,
  • İlkokul, İlköğretim, Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu olmak,
  • Daha önce görev yapılan kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak,

Gibi nitelikler aranacak. Ayrıca bazı ilanlar için adaylardan KPSS puanı aranıyor. Bazı kurumlar ise ve hatta bir çok bakanlık adaylardan KPSS şartı talep etmeden memur ve askeri personel alımı gerçekleştiriyor.

ALIM YAPACAK BAKANLIKLAR VE DETAYLARI:

Dışişleri Bakanlığı 75 Memur Alımı: Dışişleri Bakanlığı bu yönde iki ilan yayımladı ve farklı dillerden olmak üzere 75 Aday meslek Memuru alımı yapacağını ilan etti. Adaylardan KPSS şartı aranmıyor olmak alım yapılacak dillerden YDS den puan almış olmaları gerekmektedir. İlan hakkında detayı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Son Başvurular: 07 Kasım 2019

Adalet Bakanlığı 78 Sözleşmeli Memur Alımı: Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem dairesine 78 kişilik boşluk ile sözleşmeli bilişim personeli alımı yapacağını ilan etti. Bu yönde adalet bakanlığı farklı branşlarda sözleşmeli alım yapacak olup KPSS puanıolan veya olmayan adaylarda başvuru yapabileceklerdir. Ayrıca KPSS puanı dışında adayların İngilizce dilinden puan almış olmaları gereklidir. İlan hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Son Başvurular: 14 Ekim 2019

Adalet Bakanlığı 1300 Hakim ve Savcı Adayı Alımı: Bakanlık 78 sözleşmeli perosnel alımı dışında 1300 kişilik boş kadro ile Hakim ve Savcı adayı alımı yapacğaını belirtti. Bu kapsamda  1000 adlî yargı hâkim ve savcı adayı, 200 avukatlık mesleğinden hâkim ve savcı adayı, 100 idari yargı hâkim adayı alımı yapılacak. KPSS şartı aranmıyor. Detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Son Başvurular: 07 Kasım 2019

Milli Savunma Bakanlığı: MSB'ye bağlı olan Türk Silahlı Kuvvetleri askeri personel alımı kapsamda bünyesine Muvazzaf astsubay alımı yapacğaını belirtti. Söz konusu askeri personel alımına kadın veya erkek adaylar başvuru yapabilecekler. Ayrıca adaylardan Ön Lisans ve Lisans seviyesinde KPSS 60 puan almış olmak şartı aranacak. Detaylı Bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Son Başvurular: 24 Ekim 2019

Adalet Bakanlığı 700 İcra Memuru Alımı: Adalet Bakanlığı Ekim ayı ve Kasım ayı içerisinde alım yapacak bakanlıklar arasında en çok ilanı bulunan olarak görülmektedir. Bu kapsamda, 700 kişilik boş kadro ile Açıktan İcra Müdür ve İcra Müdür Yardımcısı alımı gerçekleştriecek. Adaylardan KPSS şartı aranmıyor ancak adaylar başvrularına 07 kasım 2019 tarihi itinari ile başlayabilecektir. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Son Başvurular :14 Kasım 2019

Jandarma Genel Komutanlığı 6 Sivil Memur Alımı: Jandarma bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere 6 kişilik boşluk ile farklı alanlarda sözleşmeli olarak bilişim personeli alımı yapacak. Başvurular KPSS puanı ile veya KPSS puanı olmadan alım yapılacak. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Son Başvurular: 25 Ekim 2019

İçişleri Bakanlığı Nüfus Müdürlüğü 8 Memur Alımı: İçişleri Bakanlığına bağlı olan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü 8 kişilik boş kadro ile sözleşmeli bilişim personeli alımı yapılacak. Adaylardan 2018 veya 2019 yıllarında yapılan KPSS den en az 70 puan almış olmaları gereklidir. Detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Son Başvurular: 30 Ekim 2019

Yüksek Seçim Kurulu 255 Memur Alımı: YSK bünyesine 255 kişilik boş kadro ile Merkez Teşkilatı için alımlar, 2 Mühendis, 7 Çözümleyici, 10 Hizmetli, 1 Kaloriferci, 1 Santral Memuru, 5 Programcı, 2 Teknisyen, 2 Sekreter, 5 Şoför, 2 Bilgisayar İşletmeni ve 17 Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni ( VHKİ ) alımı yapılacak. Taşra teşkilatına ise, 60 farklı şehirde genel İdare Hizmetleri sınıfında 153 Zabıt Katibi ve Yardımcı hizmetler sınıfında 48 Hizmetli alımı yapılacağı belirtildi. Bu bağlamda adaylardan en az lise mezunu KPSS den 70 puan almış olmaları gereklidir. Detaylı Bilgi için Buraya Tıklayınız.

Son Başvurular: 21 Ekim 2019

TÜİK 20 Memur Alımı: Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı 5 20 memur alınacak. Bu yönde Merkez teşkilatındaki eksikliği karşılamak üzere İktsat 2, Ekonometri 2, Bilgisayar ve Yazılım Mühendisi 10, Endüstri Mühendisliği 2 ve Harita Mühendisliği 4 olmak üzere 20 Türkiye İstatistik Kurumu Uzman Yardımcısı alımı yapacağını ilan etti. İlan hakkında detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Son Başvurular: 16 Ekim 2019

Aile Bakanlığı DPB 2183 Memur Alımı: Devlet personel Başkanlığı tarafından gelmiş olan duyuruya göre, 932 İlkokul-İlköğretim Mezunu, Lise mezunu 978, Ön Lisans mezunu 140 ve Lisans mezunu 133 kişi alınacak. Tercih işlemleri yarın başlıyor. İlan hakkında detaylar için Buraya Tıklayınız.

Son Başvurular: 21 Ekim 2019

DİĞER MEMUR ALIMI İLANLARI BURADA