Devlet Personel Başkanlığı resmi internet adresi üzerinde yeni memur alımı ilanı yayımladı. Bu bağlamda Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere farklı 5 alanda memur alımı yapacağını ilan etti. Adaylardan KPSS şartı aranacak olup alanına göre KPSS puanı şartıda değişiyor. İşte kadro dağılımı ve başvuru şartları şöyledir.

HANGİ ALANLARDA ALIM YAPILACAK?

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı ( TÜİK ) bünyesinde bulunan Merkez teşkilatındaki eksikliği karşılamak üzere İktsat 2, Ekonometri 2, Bilgisayar ve Yazılım Mühendisi 10, Endüstri Mühendisliği 2 ve Harita Mühendisliği 4 olmak üzere 20 Türkiye İstatistik Kurumu Uzman Yardımcısı alımı yapacağını ilan etti.

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR NEDİR?

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı uzman yardımcısı pozisyonu için adaylardan, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki A fıkrasında bulunan genel şartları taşıyor olmak, üniversitelerin İktisat, Ekonometri ile Mühendislik Fakültelerinin Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği ve Harita Mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının birisinden mezun olmak, 01 Ocak 2019 tarihi itibari ile 35 yaşından büyük olmamak ve 2018 veya 2019 yıllarında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP14, KPSSP13 veya KPSSP1 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

DEĞERLENDİRMELER?

Başvuru yapmış olan adaylar Giriş sınavına katılabilmeleri için bir değerlendirmeden geçecekler. Bu yönde adyaların KPSS ve YDS puanının ortalaması alınarak yapılacak değerlendirme sonucuna göre kadro sayısının 4 katı kadar aday Giriş sınavına katılacaklardır.

BAŞVURULAR:

TÜİK memur alımı için başvuru süreci ilanın yayım tarihi olan 02 Ekim 2019 tarihi itinari ile başladı. Adaylar başvurularını en geç 15 gün içerisinde yani 16 Ekim 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular son başvuru günü saat 18:00 a kadar Türkiye İstatistik Kurumu Personel Daire Başkanlığı Devlet Mah. Necatibey Cad. No:114 06420 Çankaya/ANKARA adresine elden veya posta yolu ile başvurulması gerekmektedir. Bu tarihten sonra yapılan başvurular ile postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır. İlan hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilmek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim