Az önce Resmi Gazete'de 30 Eyül  2019 tarihi itibari ile gelmiş olan ilana göre İçişleri bakanlığına bağlı olan NVİ ( Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ) bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere farklı pozisyonlardna oluşan boş kadroları ile sözleşmeli kamu personeli alımı yapılacağını ilan etti. Kadro dağılımı ve başvuru şartları nedir?

HANGİ POZİSYONLARDA ALIM YAPILACAK?

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü NVİ bünyesine toplamda 8 sözleşmeli bilişim personeli alımı yapacak. Bu kapsamda, Tam zamanlı 3 Kıdemli . Net Uygulama Geliştirme uzmanı ve 4 Kişi Uygulama Geliştirme Uzmanı .Net alımı yapacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bünyesine alımını yapacağı sözleşmeli personel adaylarından, aşağıdaki genel nitelikleri talep edecek.

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde belirtilen şartları taşımak
  • Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak
  • Bilgisayar çevre birimlerinin donanımı ve kurulan ağ yönetimi ve güvenliği hakkında bilgi sahibi olmaları kaydıyla güncel programlama dillerinden en az ikisini bildiğini belgelemek,
  • Erkek adaylar için muvazzaf askerlik çağına gelmemiş veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya muaf veya ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
  • Adayların şartları uygun olduğu takdirde her iki pozisyon için müracaat edebileceklerdir.

KPSS DETAYI NEDİR?

2018-2019 KPSS P3 sınav sonuç belgesi (KPSS’ ye girmek zorunlu değildir. İbraz etmeyenlerin puanı yetmiş (70) kabul edilecektir.)  ve İngilizce dilinde Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı’ndan alınan puanı veya Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen YDS dengi puanı gösterir belge sahibi olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR:

İçişleri Bakanlığı NVİ bünyesine alımını yapacağı sözleşmeli personel adaylarının başvurularını 16 Ekim 2019 tarihi itibari ile almaya başlayacak olup başvurular en geç 30 Ekim 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, Bakanlığın www.icisleri.gov.tr ve www.nvi.gov.tr adresli internet sitelerinde yer alan 2019 Yılı Sözleşmeli Bilişim Personeli Sınavı Başvuru formunu başvuru tarihleri arasında ilgili sınav duyurusu bölümünde yayımlanacak olan başvuru linki aracılığıyla e-Devlet şifresi ile erişip elektronik ortamda müracaat edeceklerdir. Müracaatlar elektronik ortamda alınacağından posta yolu ile veya bizzat müracaatlar kabul edilmeyecektir.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim