Devlet Personel Başkanlığı üzerinde yeni birduyuru yayımlandı. Sabah saatlerinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapılan açıklamalar ardından 2828 Sayıı Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında sadece Devlet Destekli yetişen gençler için atama yapılacak. Söz konusu atamaya en az İlkokul mezunu olan adaylar tercih yapabilecekler. 

2828 SOSYAL HİZMETLER KANUNA GÖRE 2183 MEMUR ATAMASI YAPILACAK!

Bilindiği üzere 2828 sayılı Kanunun ek 1 inci maddesinde 2018 yılında değişiklik yapılmış ve bu kapsamda yapılacak yerleştirme işlemlerinin yılda üç defa yapılması uygulaması getirilmiştir. Bu itibarla 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanununun ek 1 inci maddesi kapsamında istihdam hakkını haiz olanların 2019 yılı Mayıs ve Eylül dönemi yerleştirme işlemleri için 10-21 Ekim 2019 tarihleri arasında toplam 2183 kadro/pozisyon için yerleştirme yapılacaktır. 

MEZUNİYETE GÖRE DAĞILIM!

Devlet Personel Başkanlığı üzrinde yapılmış olan duyuruya göre 2183 memur atamasına, İlkokul, İlköğretim, Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu olan adaylar tercih işlemi yapabilecek.Bu kapsamda dğaılım şöyledir.

  • 932 adedi İlkokul-İlköğretim düzeyinde,
  • 978 adedi Ortaöğretim düzeyinde,
  • 140 adedi Önlisans düzeyinde,
  • 133 adedi Lisans düzeyinde yer almaktadır.

YERLEŞTİRME TERCİHLERİ BAŞLIYOR!

Sabah saatlerinde Bakan tarafından yapılmış olan açıklamar ardındna resmi duyuruyu yayımlayan Devlet Personel Başkanlığı tercih işlemleri içinnin 10 Ekim 2019 tarihinde başlayacağını belirtti. Bu kapsamda Tercih kılavuzu 10 Ekim 2019 tarihinde Devlet Personel Başkanlığı üzerinde yayımlanarak tercih işlemleri başlayacaktır.

Adaylar tercihlerini en geç 21 Ekim 2019 tarihine kadar yapacaklardır. tercih işlemleri www.turkiye.gov.tr adresinden yapabileceklerdir. Tercih işlemleri 21 Ekim 2019 pazartesi günü saat 23:59’da sona erecektir.

KİMLER TERCİH YAPABİLİR?

Yerleştirme işlemine yalnızca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünce 2828 sayılı Kanun kapsamında hak sahibi olduğu tespit edilerek Mülga Devlet Personel Başkanlığına bildirilen kişiler katılabileceklerdir. Yerleştirme işlemi Mülga Devlet Personel Başkanlığınca yapılacak olup, adayların yerleştirme tercihleri www.turkiye.gov.tr adresinden alınacaktır. Kadro ve pozisyonlar için talep edilen şartları taşımayan adaylar yerleştirilseler dahi atanamazlar.

SONRAKİ ATAMA NE ZAMAN YAPILACAK?

İlgili mevzuat gereği 2828 sayılı Kanun kapsamında 2019 yılı için kamu kurum ve kuruluşlarına ayrılan kontenjanların kalan kısmına son yerleştirme dönemi olan Aralık döneminde yerleştirme yapılacaktır. 

Tercih işlemleri başladığında anında haberdar olabilmek için İşin Olsa Mobil uygulamasını telefonunuza indirerek anında gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.